Kézilabda-vb

Második meccsét is elveszítette a magyar válogatott

A magyar válogatott 31-28-ra kapott ki második csoportmérkőzésén a horvát csapattól a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokságon, Rouenban.

Második meccsét is elveszítette a magyar válogatott. - Fotó: francehandball2017.com

Ezúttal is szinte telt ház, remek hangulat és sok magyar szurkoló fogadta a csapatokat a roueni Kindarenában. Harsányi Gergely szerzett vezetést, de a horvátok hamarosan fordítottak a támadásban és védekezésben elkövetett magyar hibákat kihasználva (2-3). Javier Sabaté szövetségi kapitány együttese rendezte sorait, ezért a túloldalon kollégája, Zeljko Babic időt kért, mivel csapata 6-3-as hátrányban volt a félidő felénél.

A különbség egy ideig nem változott, a magyarok annak ellenére tartani tudták háromgólos előnyüket, hogy támadásban továbbra is többet rontottak. A hajrában ismét sokasodtak a hibák védekezésben, az ellenfél pedig élt a lehetőséggel és 11-7 után három perc alatt egyenlített (11-11).

A horvátok remekül "olvasták" riválisuk játékát, ezért a beállókhoz a legritkább esetben jutott el a labda. A magyarok nyolc és fél perc után dobtak ismét gólt, de a távoli kísérleteik többsége sikertelen volt, így nem tudták megakadályozni, hogy ellenfelük a meccs során először két találattal ellépjen (15-17). Ekkor már Ancsin Gábor, Jamali Iman és Császár Gábor is a pályán volt, akik az első felvonásban nem kaptak lehetőséget, ám ők sem tudtak lendületet hozni a játékba. A horvátok a két szélső posztról rendkívül hatékonyan támadtak, mert kevés ellenállásba ütköztek (18-21).

Látszott, hogy jól felkészültek a magyarok játékából, és taktikai feladataikat hatékonyan hajtották végre, így végül magabiztosan nyertek. Legeredményesebb játékosuk Manuel Strlek volt hat góllal, Domagoj Duvnjak ötször volt eredményes, négyen pedig egyformán négy találattal járultak hozzá a sikerhez.

A két csapat 33. alkalommal találkozott egymással, a párharc során ez volt a horvátok 19. győzelme.

A magyar válogatott az első csoportmeccsét pénteken 27-23-ra veszítette el az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes németekkel szemben, következő ellenfele pedig Chile csapata lesz hétfőn 17.45-től.

Horvátország-Magyarország 31-28 (11-11)
C csoport, 2. forduló
Rouen, 5 200 néző, v.: Licis, Sondors (lettek)
lövések/gólok: 49/31 (63%), illetve 46/28
gólok hétméteresből: 3/1, illetve 3/2
kiállítások: 8, illetve 6 perc
Magyarország: Mikler - Harsányi 6, Zubai, Schuch, Ligetvári 1, Bodó 3, Juhász Á. 2. Cserék: Fazekas (kapus), Balogh Zs. 6, Bánhidi 2, Lékai 4, Császár 2, Jamali 2, Ancsin