Topligák

Barca-gála, sima Chelsea-siker - összefoglaló

A Barca és a Chelsea is kiütéssel nyert, Andy Carroll pedig meglőtte a hónap gólját Angliában. Topliga összefoglaló.

A Barcelona öt gólt szerzett a Las Palmas ellen.

Premier League

Tottenham-parádéval indult a szombat délután Angliában, ugyanis a fővárosi alakulat 4-0-ra győzte le a West Bromwich együttesét a White Hart Lane-en. A mérkőzése hőse Harry Kane volt, aki mesterhármasig jutott a birminghami klub ellen. Mauricio Pochettinóék zsinórban ez volt a hatodik sikerük a Premier League-ben, amivel beállították a klubrekordot.

Az Arsenal sem akart lemaradni észak-londoni vetélytársától, hiszen az Ágyúsok is négygólos győzelmet arattak. Arséne Wengerék Walesben, a Swansea otthonában tudtak ilyen különbségű sikert aratni, méghozzá úgy, hogy a hazaiak két öngólt is szereztek.

A nap rangadóján a regnáló bajnok Leicester City a jelenlegi éllovas Chelsea együttesét fogadta, s a Rókák nem voltak méltó ellenfelei a fővárosiaknak. A Kékek a hatodik percben Marcos Alonso góljával gyorsan előnybe kerültek, így pedig játszhatták szokásos játékukat. A második félidőben a spanyol ismét a hatodik minutumban betalált, a végeredményt Pedro állította be, aki pimasz módon fejelt a hazaiak hálójába. Sikerével a Chelsea megszilárdította vezetőpozícióját a Premier League-ben.

A Burnley a Southamptont, a Hull City a Bournemoutht győzte le meglepetésre. A Watford-Middlesbrough gól nélküli remit hozott, míg a Stoke a Sunderlandet, West Ham pedig Crystal Palace-t, ütötte ki, amely találkozón Andy Carroll meglőtte a hónap, de lehet, hogy az év gólját Angliában.

Andy Carroll gólja:

2017-01-14;47
209498

La Liga

Nehezen indult be a Barcelona a Las Palmas ellen, hiszen a katalánok az első félidőben mindössze egy gólt szereztek, igaz, több nagy helyzetet is elpuskáztak Lionel Messiék. A második játékrészben már beindult a katalán-henger, 13 perc leforgása alatt háromszor is betaláltak a gránátvörös-kékek - köztük Messi is, aki először vette be bajnokin a Las Palmas kapuját ezzel újabb csapatot pipált ki a La Ligában -, amivel eldöntötték az összecsapást. A végén még Aleix Vidal is betalált kialakítva az 5-0-s végeredményt.

A Barcelona-Las Palmas mérkőzés összefoglalója:

Az Athletic Bilbao ismét gól nélküli döntetlent játszott, a baszkok ezúttal a Leganesszel remiztek. Az Atlético Madrid a Betist fogadta, s Nicolas Gaitan góljával a fővárosiak 1-0-ra tudtak nyerni.

A Deportivo-Villarreal mérkőzést később rendezik.

2017-01-14;87
211384

Serie A

Nagy Ádámék meccsével indult az olasz élvonalbeli bajnokság 20. fordulója, avagy a Bologna a Crotone együtteséhez látogatott. Az első félidőben a hazaiak játszottak jobban, azonban az újonc nem tudta gólra váltani mezőnyfölényét. A második játékrészben rákapcsoltak a vendégek, s az 51. percben Blerim Dzemaili szerzett gólt. A hátralévő időben a Bologna tudatosan visszaállt, s végül sikeresen kibekkelte a mérkőzést. A magyar válogatott középpályás végigjátszotta a mérkőzést, a 86. percben időhúzásért kapott sárga lapot.

Az Inter-Chievo mérkőzést később rendezik.

2017-01-14;55
211987