Nemzetközi foci

Százévente van egy akkora tehetség, mint Messi

A holland sztár örömmel adja át a stafétát az új szabadrúgáskirálynak, Lionel Messinek.

Az Athletic Bilbao elleni kupavisszavágón Lionel Messi beállította Ronald Koeman klubcsúcsát, ami a szabadrúgásból szerzett gólokat illeti. A holland zseni már a mérkőzés után is gratulált az örökösnek, ám most hosszabban is méltatta az argentin csillagot.

"Kimondhatatlanul büszkévé tesz, hogy a világ valaha volt legjobb futballistája, Lionel Messi fogja megdönteni a csúcsomat. Soha, de soha nem láttam hozzá hasonlítható zsenit. És higgyenek nekem, ha valaki, hát én láttam sok játékost. 50-100 évente születik egy ilyen tehetség.

Néha már azt is mondják róla, hogy ő nem ember, amit meg is értek. Olyan dolgokat látni tőle a pályán, amelyeket senki mástól."

Koeman természetesen összehasonlította az idén minden címet besöprő Ronaldóval is, és talán nem is nagy talány, hogy kinek a javára döntött. "Ezek az egyéni díjak fontosak ugyan, de túlságosan globálisak és marketing-centrikusak. Szinte mindig az kapja az elismerést, aki a legtöbb gólt szerzi vagy a legtöbb címet nyeri.

Ronaldo megnyerte a BL-t, az Eb-t és nagyon sok gólt lőtt, de a legjobb még mindig Messi. A portugál is hihetetlenül sok gólt lő, de Messit komplexebb, technikásabb játékosnak tartom. Olyan dolgokra is képes, amelyekre Ronaldo soha nem lesz képes" - mondta az Everton mestere.

Ki lesz a La Liga gólkirálya?
Lionel Messi (13) 2.10
Luis Suárez (12) 2.50
Cristiano Ronaldo (11) 2.87
Antoine Griezmann (7) 41.00
Zárójelben a gólok száma

Idén a La Ligában rendkívül hatékonyan termeli a gólokat Lionel Messi, hiszen amíg az argentin csillag 86, addig a portugál 94 percenként talál be. Amellett, hogy a Bolha több gólnál tart, eggyel több gólpasszt is kiosztott, valamint 10%-kal pontosabban céloz kapura.

A bukmékerek szerint még csak nem is CR7 a legveszélyesebb Messi Aranycipőjére, hanem a címvédő Luis Suárez.

10639#00