Kézilabda

Pályán a dánok és a svédek - napi tippek a vb-re

A franciaországi férfi kézilabda világbajnokságon már a harmadik játéknapot tartják, amikor is bemutatkozik a magyar válogatott. Tippmestereink adott volt a feladat, a pénteki mérkőzésekből kellett összegyúrniuk egy kombit.

Hansenék magabiztos győzelemmel kezdhetnek a világbajnokságon.

Pénteken bemutatkozik a regnáló olimpia bajnok, vagyis Dánia is a parkettre lép, a piros-fehérek Argentína ellen meccselnek. A mérkőzés igen egyértelműnek tűnik, hiszen, igaz, hogy van egy-két hiányzója a dánoknak, de a skandinávok így is pokolian erős keretet tudhatunk magukénak Franciaországban. Természetesen a dél-amerikai alakulatot nem szabad egy kézlegyintéssel elintézni - 2015-ben a dánok megégtek az argentinok ellen -, így Mikkel Hansenék is tudják, hogy már az első perctől komolyan kell venni a találkozót. Vélhetően olyan mérkőzésre van kilátás, mint a csapatok augusztusi, olimpiai meccsén, amikor Dánia hat találattal legyőzte Argentínát, mi ezúttal már az ötgólos északi sikerrel is kiegyeznénk.

A kora esti etapban pályára lépnek a svédek, akik Bahrein válogatottjával mérik össze tudásukat. A két fél között óriási a differencia, természetesen a skandinávok javára, mondjuk ezt még úgy is, hogy jó pár neves játékos nem utazott el Franciaországba az északiak közül. Azonban így is egy ütős együttest alkotnak a kék-sárgák, amit a felkészülési mérkőzéseik is alátámasztanak. Ezzel szemben a bahreiniek nem számítanak tényezőnek, elég, ha csak figyelembe vesszük azt, hogy a Provident Kupán öt góllal kikaptak a cseh ligaválogatottól. Mindezek után nem lenne meglepő, ha Svédország legalább öt találattal legyőzné Bahreint.

hatharom.com
Dánia-Argentína Dánia -4,5
Svédország-Bahrein Svédország -4,5
@1.69