Australian Open

Murray-Federer negyeddöntő lehet, Babosra amerikai ellenfél vár

Péntek hajnalban sorsoltak Melbourne-ben, elkészült a férfiak és a nők főtáblája az ausztrál nyílt teniszbajnokságra.

Nehéz sorsolást kapott Murray. - Fotó: AO

Roger Federer személye adta a sorsolás legnagyobb kérdését, ugyanis a 17-szeres Grand Slam-bajnok svájci legenda 2002 után először nincs egy major tornán az első 10 kiemelt között, azonban a féléves kihagyása ellenére az egyik legkomolyabb veszély jelenti a világelső Andy Murrayre és a második Novak Djokovicsra. Úgy hozta a sors, hogy a brit negyedébe került, vagyis, ha nem borul a papírforma, akkor már a negyeddöntőben láthatunk egy finálénak beillő párharcot. 

Federer 18. Australian Openjére készül, összesen négyszer nyerte meg a tornát és további nyolc alkalommal jutott el legalább a legjobb négyig.

Nagyon a szerb klasszis sem örülhet, ugyan a svájci géniuszt elkerülte, viszont megkapta már rögtön kezdésnek a korábbi elődöntős Fernando Verdascót, akinél kellemetlenebb első körös ellenfelet nehéz elképzelni. Ha már az alsó ágon vagyunk, akkor a nagyobb nevek közül a kanadai Milos Raonic, a spanyol Rafael Nadal, az osztrák Dominic Thiem, a francia Gael Monfils és a bolgár Grigor Dimitrov került még ide, illetve a német Alexander Zverevet is ki kell emelni, aki a torna meglepetésembere lehet. A felső ágon kapott helyet a 2014-es bajnok Stan Wawrinka, a japán Kei Nisikori, a horvát Marin Cilic, az egykori finalista Jo-Wilfried Tsonga, a cseh Tomás Berdych és a hazaiak legnagyobb reménysége, Nick Kyrgios.

Ki nyeri a férfiaknál az Australian Opent?
   
Novak Djokovics 2.40
Andy Murray 2.50
Stan Wawrinka 12.25
Rafael Nadal 13.25
Milos Raonic 16.75
Roger Federer 19.75
Ki nyeri a férfiaknál az Australian Opent?x;

A lányoknál a világelső és címvédő Angelique Kerber legnagyobb kihívója a Roland Garros-bajnok Garbine Muguruza lehet, míg a rekordra hajtó Serena Williamsnek a magyar felmenőkkel rendelkező brit Johanna Konta vagy a 2014-es finalista Dominika Cibulkova okozhatja a legnagyobb fejtörést.

Kerber tavaly nagy meglepetésre lett a torna bajnoka. - Fotó: AO

Kerber ágára került még a román Simona Halep, az orosz Szvetlana Kuznyecova és az amerikai Venus Williams. Serenának sem lesz egyszerűbb dolga, a tavalyi US Open-finalista Karolina Plískovával vagy a lengyel Agnieszka Radwankával is összetalálkozhat. 

A Sydneyben párosban diadalmaskodó 25. kiemelt Babos Tímea a világranglista-90. amerikai Nicole Gibbst kapta. Ha ezt és a következő akadályt is megoldja, akkor a harmadik körben Serenával találkozhat.

Ki nyeri a nőknél az Australian Opent?
   
Serena Williams 3.65
Angelique Kerber 4.25
Karolina Plískova 7.75
Garbine Muguruza 9.25
Simona Halep 10.75
Johanna Konta 19.75
Ki nyeri a nőknél az Australian Opent?x;