Kézilabda

Itt a magyarázat, hogy miért nem viszünk szélsőket a vb-re

Szakmai okok miatt maradt ki a magyar férfi kézilabda-válogatott 16 fős keretéből Iváncsik Gergő és Gulyás Péter a franciaországi világbajnokságon - mondta pénteken Debre Viktor edző.

Sabaté védekezésre rendezkedik be

Javier Sabaté szövetségi kapitány segítője úgy fogalmazott, kemény döntést kellett hozniuk csütörtökön, de mivel a magyar csapat játéka nem a szélsőkre épül, a két veszprémi kézilabdázót hagyták ki a kötelező keretszűkítéskor.

Hozzátette: elemezték a felkészülési mérkőzéseket, és a mutatott teljesítmények alapján ugyancsak Iváncsik és Gulyás kihagyását tartották indokoltnak. A magyar együttes Iváncsik Gergő kiválásával balszélső nélkül maradt, de mint Debre Viktor elmondta, ezen a poszton a világversenyen újonc tatabányai Juhász Ádám szerepel majd.

1x2    
Németország Döntetlen Magyarország
1.40 8.25 3.35

Az edző hangsúlyozta, hogy a magyar válogatott játéka a védekezésre épül, ezért van szükség mind a négy beállóra, akik kivétel nélkül bennmaradtak a keretben.Gulyás Péter megerősítette, hogy nem hátráltatja sérülés, és taktikai okok miatt maradt ki az együttesből, mivel a belső posztokon szereplő emberekre nagyobb szükség lesz.

A torna során a szövetségi kapitányoknak két lehetőségük van játékoscserével módosítani a keretüket.  A magyar csapat pénteken 17.45-től kezdi meg szereplését Rouenban, a C csoportban. Debre Viktor elmondta, hogy alaposan felkészültek az Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes német válogatott játékából, és igyekeznek meglepni ellenfelüket.

Csoportgyőztes
Németország 1.80
Horvátország 2.30
Magyarország 7.00
Fehéroroszország 34.00
Chile 101.00
Szaúd-Arábia 101.00