Nemzetközi foci

A kínaiak már a spájzban vannak!

A fogadási csalások miatt mélyről indult, de magasra tör a kínai labdarúgás - összegezte az elmúlt átigazolási időszakok tapasztalatát Dénes Ferenc sportközgazdász az M4 Sport pénteki, Sportreggeli című adásában.

Villas Boas még csak az egyik első fecske volt

"Csak korlátozott számban lehet külföldieket szerződtetni, így egyértelmű a kínaiak célja: a legjobbakat szeretnék leigazolni. Erős politikai elköteleződés van a sport, így a labdarúgás fejlesztése mellett is az országban" - jelentette ki Dénes Ferenc.

Ha érdekelnek a legfrissebb átigazolási hírek, keresd fel aloldalunkat, ahol a kínai focival kapcsolatos legérdekesebb transzferekről is beszámolunk!

A sportközgazdász elmondta, nemcsak a külföldi labdarúgókat veszik drágán, hanem a piac tökéletlensége és korlátozottsága miatt azok a hazai játékosok is sokba kerülnek, akik "képesek egy egyeneset rúgni a labdába", hozzájuk képest pedig a külföldről érkező, nagy nevű labdarúgók már nem is olyan drágák.

"Hasonló folyamat zajlik, mint amikor a nyugat-európai ligák kirabolták Afrikát és Kelet-Európát, csak most úgy tűnik, meg vagyunk sértve, hogy nem a kedvenc európai csapatunkhoz igazolnak ezek a játékosok, hanem mondjuk Sanghajba"

- mondta Dénes Ferenc, aki szerint tudomásul kell venni, hogy ha a labdarúgók adott munkáért száz egységnyi pénz helyett kaphatnak nyolcszáz egységnyit is, akkor közülük sokan utóbbit fogják választani.

"A kínaiak már a spájzban vannak" - summázta az elmúlt időszak történéseit a sportközgazdász, aki szerint a jövőben érdemes lesz odafigyelni a távol-keleti klubokra.