BDO Darts-vb

Haverok egymás ellen, győzzön a jobbik

  • Cesc18

Holland rangadó zárja a lakeside-i BDO-világbajnokság második körös küzdelmeit.

Danny Noppert és Richard Veenstra egyaránt a feltörekvő játékosok közé tartozik. Előbbi 2002 óta a BDO-mezőny tagja, az áttörést azonban a tavalyi szezon hozta meg számára. Öt tornán nem talált legyőzőre, a világranglistán pedig hatalmas léptekben indult meg felfelé, a világbajnokságra már harmadikként érkezett. Veenstra az előző kiírásban elért elődöntőjével robbant be. Kiütötte a címvédőt, a harmadik kiemeltet és a legjobb négy között csak döntő szettben kapott ki. Idén már kiemeltként várta az év legfontosabb viadalán a harcot, tehát ő is nagyon szép fejlődést mutatott be az elmúlt időszakban. 

A színpadon minden bizonnyal már nem lesz ekkora a barátság. - Fotó: Twitter

Nem csak hasonlóan alakul a karrierjük, de ők civilben baráti kapcsolatot ápolnak. Most úgy hozta a sors, hogy egymás ellen kell játszaniuk. Ez soha nem könnyű, de ezért profik, mert tudják kezelni az ilyen szituációkat is. 

Győzzön a jobbik! - írta Twitter-oldalán Veenstra.

Noppert játéka az ismertebb számunkra, ugyanis vele novemberben találkozhattunk a PDC Grand Slam of Dartson. Igazán pazar teljesítménnyel hívta fel akkor magára a figyelmet, két mérkőzésen is 100+ pontos körátlaggal zárt. Sikerrel vette a csoportküzdelmeket, az egyenes kieséses szakaszban pedig kis híján megviccelte a kétszeres világbajnok Gary Andersont. Ezt követően elég sok fogadás érkezett a világbajnoki győzelmére. Jelenleg a bukmékereknél a második legesélyesebb dartsosnak tartják, annak ellenére, hogy újoncnak számít. 

Fogadás a mérkőzés győztesére    
Richard Veenstra Danny Noppert
3.25 1.25

Elég meggyőző rajtot vett, a 98.06-os átlagánál jobbat ugyanis senki nem dobott az első körben. Veenstra is jól játszott, de azért szolidabb számokat hozott, például közel 7 ponttal gyengébb tömeget dobott. Nagyjából ő egyébként erre a szintre képes, tavaly is 90 körüli átlagokkal menetelt. Noppert viszont pokoli tömeget tud, ha pedig ez a különbség meglesz köztük, akkor nem kérdés a győztes kiléte. Akkor kerekedhet ebből egy ki-ki meccs, ha esetleg "Noppie" teljesítménye visszaesik, vagy "Flyers" előhúz valami extrát. Tippünk egy 4-2-es Noppert-győzelem, ami 4.33-szoros pénzt ér.