NB I

Több tízmilliós tartozás miatt lépett le Szakály Debrecenből?

  • varin

A Bors információi szerint a Loki csapatkapitánya egyezséget kötött a klubbal, így ingyen távozhatott.

Általános meglepetést keltett a debreceni hívekben Szakály Péter távozása a csapattól. Habár a csapatkapitányt sok kritika érte hozzáállása miatt, mégsem számított rá senki, hogy ő is azok között lesz, akikre nem számít a továbbiakban a klubvezetés. A Bors információi szerint azonban piszkos anyagiak lapulnak a háttérben.

Mint azt a napilap megszellőztette, Szakálynak állítólag több tízmillió forinttal adósa a klub, ezért egyezséget kötött a DVSC-vel, hogy az elmaradt bérekről való lemondás esetén elengedik őt ingyen.

A válasz nem is késett sokáig, a DVSC hivatalos közleményben cáfolta az újságban megjelenteket. "A megjelentek természetesen nem felelnek meg a valóságnak. Klubunk sem Szakály Péternek, sem más játékosnak egyetlen fillérrel sem tartozik. Érthetetlen, hogyan születhetnek meg újra és újra a klubnak komoly károkat okozó rosszindulatú állítások. Ajánlanám a sajtó képviselőinek, mélyedjenek el az MLSZ üzemeltetési szabályzataiban, és akkor világossá válik számukra, hogy az a klub, amelynek esetlegesen pénzügyi tartozása van, nem vehet részt egyetlen versenyrendszerben sem, nem rendelkezhet érvényes klublicenccel, ezt sem az MLSZ által működtetett pénzügyi monitoringrendszer, sem az MLSZ és az UEFA licencrendszere nem engedi meg" - mondta Róka Géza cégvezető.

A dolog mindkét oldalról erősen sántít, hiszen nem úgy ismerjük bármelyik magyar futballistát, mint aki örömmel lemond több tízmillió forintról és inkább átigazol máshova, nem pedig pereskedni kezd az utolsó forintjáért is. Róka Géza szavai közül pedig a licencre vonatkozó mondatot lehet kiemelni, ugyanis aki követi a magyar futballviszonyokat, pontosan tudja, hogy ez távolról sincs így.

Hogy kinek van igaza, az hamarosan úgyis kiderül, Debrecenben úgy tűnik, óriási jelenleg a vihar előtti csend.

209575