Átigazolás

A Manchester Unitedből erősített az Everton

Morgan Schneiderlin átigazolása már szinte biztos, a francia középpályás éppen Liverpoolban van orvosi vizsgálaton.

Szerda délután orvosi vizsgálatra érkezett Morgan Schneiderlin a Goodison Parkba, az Everton és a Manchester United ugyanis megállapodott egymással a francia válogatott 22 millió fontos vételáráról. Ez egyébként csak 2 millióval kevesebb, mint amennyiért másfél éve megszerezte őt Louis van Gaal a Southamptontól.

"Egyszerre vagyok boldog és szomorú. Szomorú, mert kedvelem őt és olyan játékost engedtünk el a személyében, aki hasznunkra vált és örülök is, mert egy olyan csapathoz igazolt, ahol bizonyosan kap majd sok játéklehetőséget és fontos szerep vár rá.

Igazi profi, remek srác. Őszinte, nyílt szívű és egyenes. Nem mondhattam neki azt, hogy maradjon, mert állandó játéklehetőséget kap majd, hiszen ez nem teljesen igaz. Márpedig ő játszani akar és ezt többször el is mondta nekem, így úgy láttuk a legjobbnak, ha elengedjük őt" - dicsérte egykori játékosát José Mourinho.

Schneiderlin a 2014/15-ös idényben szenzációsan teljesítő Southamptonból tűnt ki és hét év után az Old Traffordot választotta, amikor Van Gaal hívta őt. Az első idényében még sok szerephez jutott, 29 mérkőzésen is pályára lépett, ám idén már csak 11 perc jutott neki a Premier League-ben.

A Premier League győztese
   
Chelsea 1.75
Liverpool 5.50
Manchester City 8.00
Tottenham 12.50
Arsenal 14.00
Manchester United 16.00
2017-01-14;47
2017-01-15;47
209498