Nemzetközi foci

A kínai bajnokság a Premier League nyomdokaiba léphet - Oscar

A brazil támadó nagyon boldog döntésével és szerinte a kínai bajnokság fejlődése töretlen marad.

Mindenki jól járt a brazil Oscar Kínába szerződésével. A futballista álomfizetést tehet zsebre (heti 500 ezer fontot), a kínai foci újabb nagy csillagot vett az egére, a Chelsea pedig 60 millió fontot kapott az egyik cserejátékosáért. A debütálás is remekül sikerült, Oscar rögtön az első mérkőzésén betalált a Shanghai SIPG színeiben. Nem csoda, hogy a 25 éves játékos elégedetten és talán kicsit elfogultan is nyilatkozott sorsáról.

Jól sikerült Oscar rajtja Kínában - Fotó: goal.com

"Ha így folytatódik a kínai bajnokság fejlődése, jó eséllyel versenyre kelhetnek bármelyik európai topligával, így akár a Premier League-gel is. Természetesen az angol bajnokság még magasabb szinten van, hiszen tele vannak világsztárokkal, de nagyon jó kis kínai játékosok vannak itt is és nagyon sok remek projekt fut az ország futballjának megerősítésére.

Nagyon jól érzem magam itt, nagyon sokat segítenek a csapattársaim, remek srácok a kínaiak. Ők segítenek nekem beilleszkedni, én pedig segítek nekik azzal, hogy a lehető legjobbamat nyújtom. Ez az üzlet jó volt nekem, a Chelsea-nek, a Shanghai-nak, úgyhogy mindenki jól járt. Ha megtehetik, hogy ennyi pénzt költsenek arra, hogy jobb legyen a bajnokságuk, miért is ne tegyék?!" - nyilatkozta a Sky Sportsnak Oscar.

A kínai bajnokság fejlődése továbbra is töretlen. Mint azt korábbi cikkünkben kiveséztük, elkezdődött egy új trend, ami azt mutatja, hogy az európai sztárjátékosok már nem feltétlenül az öreg kontinensen rúgnák a bőrt, hanem inkább a pénzt választják és keletre szerződnek. Hogy ennek vége szakad-e vagy tényleg futball nagyhatalom lesz Kína, arra a következő években biztosan választ kapunk.