Nemzetközi foci

Ronaldóéknak hiányoztak a Barcelona-sztárok

A Real Madrid klasszisai nem értették, miért nem mentek el Messiék a FIFA-gálára.

Mint arról mi is beszámoltunk korábban, Cristiano Ronaldo nyerte a FIFA Év játékosa-díját Lionel Messi előtt. A Real Madridnak emellett is remek estéje volt, hiszen a 2016-os álomcsapatba Marcelo, Ramos, Kroos, Modric és Ronaldo révén öt játékost is delegáltak, míg a nagy rivális Barcelona csupán Piqué-t, Suárezt és Messit (valamint "félig" Dani Alvest) "küldte" a legjobb tizenegybe. Meglepő módon azonban a katalán csapat sztárjai nem vettek részt a FIFA gáláján, ez pedig remek alkalom volt egy újabb odaszúrásra Ronaldóék részéről.

Íme az álomcsapat - Fotó: fifa.com

"Nem akarok semmilyen összeveszést vagy haragot a játékosok között, de a véleményem az, hogy itt kellett volna lenniük Messiéknek" - mondta Luka Modric. "Furcsa... Ketten közülük a barátaim és csapattársaim a válogatottban, így jó lett volna, ha ők is jönnek. De biztosan megvolt az okuk, hogy miért nem vettek részt a díjátadón" - erősítette meg csapattársa vélekedését Sergio Ramos.

Cristiano Ronaldót egy spanyol rádióműsorban kérdezték arról, hogy vajon gratulált-e neki Lionel Messi az újabb trófeát követően.

Vicceltek? Még csak nem is tudom Messi számát!

"Nehéz úgy gratulálni valakinek, ha nincsenek egy helyen. Ha megnyerné az Aranylabdát és ott leszek vele, bizonyosan gratulálni fogok majd neki, de így nem volt alkalmunk beszélni.

Részben érthető természetesen, amiért nem voltak itt, szerdán nagy mérkőzés vár rájuk a kupában, de én jobban örültem volna, ha ők is itt vannak. Ugyanakkor az ő kötelességük az, hogy tegyék, amire a klubjuk utasítja őket."

Ronaldo megemlítette azt is, hogy Griezmann Atlético Madridja kedden pályára lép, a francia támadó mégis ott volt a gálán. "Megérdemelte volna Griezmann is a győzelmet, remek éve volt a klubjában és a válogatottban is. Örülök, hogy legalább ő itt volt ma velünk" - fejezte be mondandóját CR7.