Átigazolás

Megszerezte a Fradi a Diósgyőr irányítóját

  • MVB80

Bognár István Diósgyőrből a bajnoki címvédő Ferencvároshoz igazolt.

A Kispestről érkezett jobbhátvéd, Botka Endre után újabb magyar játékost igazolt az NB I 4. helyen telelő Fradi. Bognár István érkezéséről pár hetek óta olvasni lehetett a sajtóban, kedden pedig alá is írta a szerződését, és várhatóan csatlakozik is a felkészülést már megkezdő csapathoz.

Bognár, akinek édesapja, György 50-szer szerepelt a magyar válogatottban, 2011 májusában mutatkozott be az NB I-ben, akkor még Újpesten játszott, és a Videoton ellen 1-0-ra megnyert bajnokin nagyjából negyedóra jutott neki.

A következő szezonban szintén csak egy meccsen kapott lehetőséget a liláknál, a 2012-2013-as idényt viszont már a másodosztályú Mezőkövesdnél kezdte, ahol alapember lett, ráadásul kilenc góljával és 11 gólpasszával főszerepet játszott a feljutásban.

Első teljes élvonalbeli szezonjában sem teljesített rosszul, két góllal és hét assziszttal zárt, a Mezőkövesd azonban utolsó előttiként búcsúzott. Bognárnak mégsem kellett visszatérnie az NB II-be, mivel a Diósgyőr megvette őt, a Transfermarkt nevű oldal szerint 100 ezer euróért.

A miskolciaknál egyértelműen a mostani őszön nyújtotta a legjobb teljesítményt, 18 meccsen 4 gólt és 6 gólpasszt tett a közösbe, de csapatának nem volt túl jó időszaka, csak nagy hajrával mozdult el a kiesőhelyről, és a tavaszi folytatás előtt egy pont az előnye az MTK előtt.

A válogatott kerettag Bognárral ellentétes utat járt be Busai Attila, aki a Fradiból igazolt Diósgyőrbe. A 27 éves Busai 2008-ban tagja volt az Eb-bronzérmet nyerő U19-es válogatottnak, és az MTK, az FTC és a Szolnok mellett játszott a svájci FC Wilben is. A most futó idényben a Fradiban hat meccsen kétszer talált be, és a Magyar Kupában is szerzett négy gólt, mindegyiket a Koroncó ellen.

"Nagyon örülök annak, hogy a DVTK-hoz szerződtem. Készültem rá, hiszen ez a szerződés egy hosszabb folyamat eredménye volt. Egy éve jött az első megkeresés, majd tavaly nyáron is történt kapcsolatfelvétel, most pedig itt állhatok. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült pontot tenni az ügy végére. Voltak más ajánlataim is, de nem sokat gondolkodtam. Fontos volt, hogy olyan helyre kerüljek, ahol újra futballistának érezhetem magam. Bízom benne, hogy a mérkőzéseinkre nagyon sok szurkoló kilátogat majd és az ő buzdításuk mellett nem is lehet majd kérdés, hogy melyik csapat hagyja el győztesen a pályát. Izgatottan várom már az első tétmeccset” – nyilatkozta Busai a Diósgyőr honlapján.