BDO Darts-vb

A legpechesebb játékos ellen fogadunk

  • Cesc18

Geert de Vos soha nem élte még túl a második kört, ötből négyszer a későbbi bajnok állította meg. Most is ez fog történni?

A 2015-ös World Trophy-győztes belga játékos 12 éve csatlakozott a BDO mezőnyéhez, mostanra a legjobbak közé nőtte ki magát, a világbajnokságon azonban mindig a legjobb 16 között ért véget számára a lakeside-i "kirándulás". Lehet ilyenkor azt mondani valakire, hogy nem bírja a nyomást, nem tud jól formát időzíteni, esetleg nem fekszik neki a vb lebonyolítása. De Vos esetében viszont ez nem lenne igaz állítás. 

A 35 éves belga pályafutása alatt öt vb-n vett eddig részt, ebből négy alkalommal a későbbi bajnok állította meg.

2012-ben Christian Kisttől, 2013-ban és 2016-ban Scott Waites-től, míg 2015-ben Scott Mitchelltől kapott ki, ők ezekben az években mind világbajnokok lettek. 2014-ben Jan Dekkerrel nem bírt el, ő ugyancsak nem kis név a szakmában, kétszeres vb-elődöntős. 

De Vos a mezőny legpechesebb játékosa. - Fotó: BDO

Mondhatjuk tehát, hogy De Vos finoman szólva sem ápol jó kapcsolatot Fortuna kisasszonnyal. A viszonyuk a 2017-es világbajnoki főtábla sorsolásánál sem javult, hiszen a második körben ismét egy nagy falat vár rá, az a Scott Mitchell, akitől két éve vereséget szenvedett. Vannak olyan statisztikák, amikkel csak mi szurkolók, szakírók foglalkozunk, a játékosok viszont nem is tudnak róla. Na, ez pont nem ilyen, a belga pontosan tisztában van azzal, hogy soha nem élte még túl a második kanyart. Éppen ezért lesz brutálisan nehéz dolga, hiszen a tudása és formája megvan hozzá, hogy akár egy komoly nevet legyőzve messzire jusson, de a fejében végig ott fog motoszkálni, hogy ezt még soha nem sikerült megvalósítania a lakeside-i színpadon. 

De Vos a főtáblás meccsét 96.96 pontos körátlaggal, 3-0-ra nyerte meg Raymond Smith ellen. Korábban ilyen magas körátlagot még nem dobott a világbajnokságon.

A belga meggyőző rajtja az ausztrál ellen megfélemlítette egy kicsit az oddsmestereket, ugyanis csak kétszeres pénzt fizetnek a győzelmére. Pedig Mitchell ellen 1-4-re áll, 2012-ben egyszer legyőzte, azóta viszont sorozatban négyszer kapott ki tőle, legutóbb decemberben a World Masters nyolcaddöntőjében.

Mitchell 2015-ben heroikus csatában szerezte meg a világbajnoki trófeát. - Fotó: BDO

Az angol felkészülése egyébként nem sikerült rosszul a világbajnokságra, hiszen az ünnepek előtti két fontos major tornán elődöntőzött, előtte pedig a Grand Slam of Dartson sem nyújtott rossz teljesítményt a PDC-menők között, elég csak arra gondolni, amikor Adrian Lewist közel 108-as körátlaggal sokkolta. Nem véletlen, hogy a végső győzelemre esélyesnek tartott játékosok között találjuk a nevét. 

De Vos remek kezdése ellenére kicsit távolabb vártuk egymástól az oddsokat. Ismerve a belga múltját Lakeside-ban, illetve a közös múltjukat, 1.65-ös szorzón látunk értéket a 2015-ös világbajnok továbbjutásában.

hatharom.com
Mitchell jut tovább
@ 1.65