Olasz foci

Nincs pechesebb focista a Genoa kapusánál

  • MVB80

Mattia Perin, a Genoa kapusa idén már nem léphet pályára, miután súlyos térdsérülést szenvedett a Roma elleni bajnokin.

Duplán fájhat a Genoának a Roma elleni 1-0-s vereség, ugyanis a csapat hosszú időre elvesztette első számú kapusát, Mattia Perint.  A 24 éves Perin, akit pár éve még Gigi Buffon legreményteljesebb utódjának tartottak, a Roma elleni meccs elején egy óriási védést mutatott be Edin Dzeko fejesénél, majd a következő vetődésnél megsérült a térde.

Perint le is kellett cserélni a 9. percben, és többször is mutatta a kamera, ahogy a kapus a kispadon zokog.

Valószínűleg ő már akkor érezte, hogy nagy a baj, és a vizsgálatok során kiderült, hogy a bal térdében elszakadt a keresztszalag, úgyhogy ebben a szezonban már nem játszhat.

Perin tavaly áprilisban a jobb térdében szenvedett hasonló sérülést, ami miatt ki kellett hagynia a franciaországi Európa-bajnokságot, és csak szeptemberben tudott visszatérni.

Ebben a szezonban a Genoa 19 meccséből tizenhatszor Perin védett, és jól mutatja a csapatban betöltött szerepét, hogy alighogy letöltötte a Palermo elleni kiállítása utáni eltiltását, Ivan Juric edző visszatette őt a kezdőbe.

Perin méltán pályázhat a legpechesebb kapus címre a kilenc hónapon belül elszenvedett két keresztszalag-szakadással, és ha ehhez még hozzávesszük, hogy 2015 nyarán a vállát kellett megműteni, akkor látható, hogy tényleg rájár a rúd.

A Genoa számára azért sem jött jól a válogatott kapus sérülése, mert a csapat pocsék sorozatban van, legutóbbi öt meccséből négyet is elveszített. A Crotone, Pescara, Palermo hármas teljesítményét látva kiesési gondjai így sem lesznek a Genoának, amely a hétvégén a Cagliari vendége lesz, aztán pedig a Lazióval találkozik a kupa nyolcaddöntőjében.

   
Cagliari Döntetlen Genoa
2.60 3.15 2.65
211987