Tenisz

Gyanús meccset találtunk Ausztráliában

  • Cesc18

Két ausztrál srác, akik cimborák és pár napja még együtt nyertek tornát Brisbane-ben, most Sydneyben egymás ellen kénytelenek játszani. Lebeszélt meccset szimatolunk...

Thanasi Kokkinakis és Jordan Thompson vasárnap délelőtt boldogan ölelkezett össze, miután a brisbane-i hazai publikum előtt életük első ATP-tornagyőzelmüket könyvelték el. Elég neves párosokat sikerült kiütniük, a skalpjaik között szerepel a világelső duó (Nicolas Mahut/Pierre-Hugues Herbert) is. Ezt követően mindketten Sydney felé vették az irányt, ahol párosban nem, egyéniben viszont indulnak, a sors pedig úgy hozta, hogy éppen egymás ellen kell játszaniuk az első fordulóban.

Pár napja még egymásért, most egymás ellen küzdenek majd. - Fotó: ATP

Kokkinakis - akit a legtöbb tenisz-fanatikus onnan ismerhet, hogy nagy cimborája, Nick Kyrgios azt találta mondani, hogy megdöntötte Stan Wawrinka barátnőjét, Donna Vekicet - szabadkártyával indul a tornán, ugyanis tavaly év elején vállműtéten esett át, ami miatt a komplett szezont kihagyni kényszerült, ezért elég jelentősen visszazuhant a világranglistán. Rióban tett egy próbát a visszatérésre, de újabb sérülést szedett össze, hosszú idő után így ez lesz az első tétmeccse egyéniben. Nem lenne korrekt Thompson haverjától, ha egy komoly verést osztana ki. Persze lehet nem is tudna, hiszen Kokkinakis nagyban kivette a részét abból, hogy párosban nyertek. Jól ültek a tenyeresei és a legnagyobb fegyvere, az adogatása is működött. 

Nem várható egy egyoldalú összecsapás, az pedig, hogy múlt héten együtt egy célért küzdöttek eksztázisban tovább erősíti bennünk azt a gondolatot, hogy itt egyiküknek sem az lesz a célja, hogy földbe döngölje a másikat. Úgy véljük minden adott ahhoz, hogy a játékok számát illetően túlszárnyalják a bukmékerek által 21.5-re meghúzott határt. 

hatharom.com
21.5 játék felett
@ 1.70