Olasz foci

Lyukas védelemmel sem kell félnie a Juvénak Nagy Ádáméktól

  • MVB80

A Juventus a védelem fontos tagjai nélkül fogadja a Nagy Ádámmal felálló Bolognát első 2017-es meccsén.

Minden tökéletesen alakult a Juventus számára az ősszel, a csapat csoportelsőként jutott tovább a BL-ben, és négy pontos előnyt halmozott fel a bajnokságban úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott, mint a második helyezett Roma.

Az év utolsó meccsén azonban a Juve tizenegyesekkel elbukta a Szuperkupa-döntőt a Milan ellen, ami a vártnál nagyobb vihart kavart, Massimiliano Allegri edző például látványos kirohanást produkált a meccs után, ami nem igazán nyerte el a vezetőség tetszését.

Az első 2017-es meccs, a Bologna elleni bajnoki előtt sincs teljes nyugalom a Juvénál, Patrice Evra nem került be a keretbe, aminek az olasz sajtó szerint az az oka, hogy távozik a csapattól, és bár Valenciában is szívesen látnák, valószínűleg visszatér a Manchester Unitedhez.

Nem Evra az egyetlen, aki kimaradt a címvédő keretéből, nem lesz ott a pályán Gianluigi Buffon sem, aki influenzával bajlódik.

A 38 éves kapust a brazil Neto pótolhatja, aki ebben az idényben három hazai bajnokin már lehetőséget kapott, kétszer kezdőként (3-0 a Pescara, 4-1 a Sampdoria ellen), egyszer pedig a félidőben állt be (a Cagliari elleni 4-0 alkalmával).

A védelemben is lesznek fontos hiányzók, Leonardo Bonucci és Alex Sandro sem játszhat, és Allegri azt nyilatkozta, a szokásos három helyett, ezúttal négy védővel küldi pályára a csapatot. A Milan ellen sorsdöntő büntetőt hibázó Paulo Dybala az első perctől a pályán lesz, és a meccsre nevezettek között van a héten a Genoától 8 millió euróért igazolt védekező középpályás, Tomas Rincon.

Amennyiben a Juventus legyőzi a Bolognát, akkor sorozatban a 26. hazai meccsét nyeri meg, ami új olasz rekordnak számítana. A sorozat egyébként éppen a Bologna ellen indult, amikor 2015 októberében 3-1-re nyert a Juve.

A Bologna ebben a szezonban csak hat pontot szerzett vendégként, abból hármat a gyengécske Pescara ellen. Umar Sadiq és Simone Verdi nem játszhat a Bolognában, Nagy Ádám viszont a Gazzetta dello Sport szerint ott lesz a kezdőben.

[2320059] 2017-01-08 20:45:00 Juventus - Bolognax;5
A Bologna 2011 februárja óta nem tudott nyerni a Juventus ellen, azóta öt vereség mellett három döntetlen került a statisztikába, az egyik az előző szezonban elért 0-0, amivel a piros-kékek megszakították a torinóiak 15 meccses győzelmi sorozatát.

A Bologna csak nyolc gólt szerzett a nyolc idegenbeli meccsén, a Juve viszont otthon a legszigorúbb házigazda, mert kilenc találkozón csak hatszor kapitulált, úgyhogy érdemes megfontolni a hazai csapat kapott gól nélkül hozza le a meccset fogadást, ami a -nál 1.65-ös szorzóval kecsegtet.

[2320059] 2017-01-08 20:45:00 Juventus - Bolognax;
2017-01-07;55
2017-01-08;55
211987