Topfoci

Leégett a Liverpool, hengerelt a Chelsea, megindult az Inter - összefoglaló

Jürgen Klopp picit eltaktikázta magát, a Liverpool megfiatalított csapata nem bírt a 4. osztályú ellenfelével, így újrajátszásra kényszerül az FA-kupában.

Klopp arca mindent elmond a Liverpool meccséről / liverpoolfc.com

FA Kupa

Az angol FA Kupa vasárnapi játéknapjának legnagyobb szenzációját a Liverpool gól nélküli döntetlenje jelentette a negyedosztályú Plymouth ellen. Jürgen Klopp ezen a meccsen Firminót, Strurridge-et és Lallanát is csak csereként vetette be, a kezdőben pedig több fiatalnak szavazott bizalmat. A német menedzser olyannyira lazára vette a figurát, hogy a kezdőcsapat átlagéletkora 21 év és 296 nap volt, ezzel pedig egy 1965-ös vonatkozó rekordot adott át a múltnak. A Vörösök fiataljai hiába próbálkoztak 28 kapura lövéssel és birtokolták a labdát 77 százalékban, a több mint 50 ezer néző csalódottan térhetett haza, mivel a döntetlen azt is jelentette, hogy a Liverpoolnak idegenben kell megpróbálnia kiharcolnia a továbbjutást.

A Liverpoolon kívül a többi első osztályú csapat viszont nem hibázott. A Chelsea a harmadik ligás Peterborough csapatát úgy győzte le 4-1-re, hogy a londoniak a 67. percben Terry kiállítása miatt emberhátrányba kerültek, igaz, ekkor már 3-0-s előnyben futballoztak a hazaiak. Antonio Conte Jürgen Kloppal ellentétben "nem engedte el" ezt a meccset, csupán 2-3 poszton változtatott az alapcsapathoz képest. A meccs legjobbja a spanyol Pedro volt, aki két góllal vette ki a részét együttese sikeréből.

Szintén háromgólos győzelemmel lépett a következő körben a Middlesbrough, amely a Sheffield Wednesday ellen aratott 3-0-s sikert.

2017-01-08;132

Perisic volt az Inter hőse / facebook.com - F.C. Internazionale Milano

Serie A

Olaszországban a zord időjárás miatt több helyen mostoha körülmények fogadták a csapatokat. Az Udinese és az Inter találkozójával indult a játéknap, ahol bár a hazaiak a 17. percben megszerezték a vezetést, végül nem szereztek pontot, az Inter ugyanis Perisic duplájával a maga javára fordította a mérkőzést. A milánóiak zsinórban négy győzelmet számlálnak a bajnokságban, de még így is csak a 7. helyet foglalják el a tabellán, igaz a harmadik helyezett Napoli csak öt pont távolságra van tőlük. Nehezen szerezték meg a három pontot a római csapatok, a Roma egy öngóllal győzte le a Genoát idegenben, míg a Lazio Ciro Immobile 90. percben szerzett találatának köszönhetően gyűrte le odahaza a sereghajtó Crotonét. A nap legnagyobb arányú sikere az Atalanta nevéhez fűződik, amely Alejandro Gomez duplájával 4-1-re verte a Chievót Veronában.

Mivel az üldözők közül a Roma és a Napoli is nyert, a címvédő Juventus számára kötelező a győzelem a Bologna ellen az esti meccsen. Nagy Ádámék torinói vendégszerepléséről bővebben itt olvashatsz!

2017-01-08;55

La Liga

A Barcelona legyőzése után nem bírt az újonccal az Athletic Bilbao, amely hazai pályán csak 0-0-ra végzett az Alaves ellen. A baszkok ezzel nagy esélyt szalasztottak el, hiszen a Sevilla szombaton kiütötte a Sociedadot, így egy győzelemmel beelőzhették volna a baszk riválisukat, így azonban maradtak a 7. helyen. A Betis viszont nem hagyta futni a lehetőséget és hazai pályán magabiztos győzelmet aratott a szintén újonc Leganes felett (2-0).

A vasárnapi zárómeccset a címvédő Barcelona vívja, amelyre izzasztó 90 perc várhat a Villarreal otthonában. A forduló rangadójára természetesen tippeltünk is, hogy pontosan mit várunk a találkozótól, azt itt tudod elolvasni!

2017-01-08;87