Tenisz

Két meccs, két vereség - aggódnunk kellene?

  • Cesc18

Az első számú magyar játékosunk, Babos Tímea nem indította jól a 2017-es teniszidényt.

A soproni kiválóság parádésan jó szezont futott tavaly, ha csak a legfontosabb számokat nézzük, akkor a világranglistán a 70. helyről a 25-re jött fel, az évet pedig a 28. helyen zárta. 2016-ban összesen hatszor javított karriercsúcsot, a US Openen pedig kiemeltként szerepelhetett, illetve mindezek mellett párosban kvalifikálni tudta magát a világbajnokságra, Wilmbledonban pedig női párosban döntőt játszhatott. A kiváló szezonnak köszönhetően Babos átlépte az 1 millió dolláros összkeresetet is. Timi az év végi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy ez még csak az út kezdete. 

Timi két vereséggel kezdte az idei szezont. - Fotó: Facebook

Joggal várhatunk tehát tőle 2017-ben előrelépést. Sajnos a rajt nem sikerült valami fényesen. A tavalyi idényhez hasonlóan most is a kínai Sencsenben kezdte meg a szezont, ahova úgy utazott, hogy minimum az elődöntős pontjait szeretné megvédeni. Ez olyannyira nem jött össze, hogy már az első körben elvérzett a nála bő 100 hellyel hátrébb rangsorolt Nina Stojanovics ellen. 

"Sajnos ez most nem sikerült…Nagyon jól kezdtem, majd a második szettben is rengeteg esélyem volt, de azokat elszúrtam. Vissza kell lendülni a meccsrutinba! Ez picit Nekem is új helyzet, még soha nem telt el ilyen hosszú idő az előző év utolsó és az új szezon első mérkőzése között. Sokat dolgoztam az off-seasonben, biztosan lesz ennek eredménye! Főleg az első szettet figyelembe véve, hiszen akkor valóban jól teniszeztem" - értékelt Timi a babostimea.hu-nak.

Babos abszolút favoritnak számított a szerb lány ellen, a győzelmére a bukmékerek 1.30-szoros pénzt fizettek. 2016-ban egyszer sem kapott ki, amikor ekkora esélyesnek hozták ki.

Sencsen után Sydney felé vette az irányt, de a jó kezdés ellenére ott sem sikerült túlverekednie magát az első körön. Ezúttal az orosz Darya Kasatkina állította meg. Ez már egyébként egy sokkal vállalhatóbb vereség volt.

"Kár ezért a meccsért…Pedig a múlt héthez képest jobban játszottam..Míg Kínában túl passzív voltam, most itt túl agresszív. Meg kell találnom még a megfelelő egyensúlyt a játékomban. Továbbra is rengeteget edzek, így bíznom kell a munkámban. Sajnálom, hogy most így alakult. Köszönöm a helyi magyaroknak és az otthoniaknak is a szurkolást!" – nyilatkozta Timi.

Legközelebb Melbourne-ben láthatjuk játszani a magyar kiválóságot. - Fotó: Facebook

Nem kérdés, hogy ennél sokkal jobb rajtot vártunk a magyar lánytól. Hogy kell-e aggódnunk? Ezt most még nyilván nagyon nehéz megmondani, de egy biztos, előretörni a ranglistán mindig sokkal könnyebb, mint megragadni után a legjobbak között. Nagy baj nem látszódott Timi játékán, fejben kell rendeznie a gondolatait, reméljük ettől a két döntő szettes vereségtől nem kerül gödörbe. 

Sydneyben egyébként párosban még lesz fellépése az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova oldalán, egyéniben viszont a január 16-án, hétfőn rajtoló Australian Openen láthatjuk.

Ki nyeri a 2017-es női Australian Opent?
   
Serena Williams 3.35
Angelique Kerber 4.35
Garbine Muguruza 9.25
Simona Halep 9.75
Karolina Plískova 10.00
Dominika Cibulkova 25.00
Agnieszka Radwanska 25.00