NFL

Ismét nagy az egyetértés - viszlát, Delfinek és Óriások?

Vasárnap az NFL rájátszásának második napján a Pittsburgh-Miami és Green Bay-New York meccsek kerülnek terítékre.

Fogadás a mérkőzés győztesére    
Pittsburgh Steelers Miami Dolphins
1.12 4.50

Varin: Nálam ez a mérkőzés 60 percnyi Steelers-mészárlás... vagyis szoros Dolphins-győzelem lesz :) Viccet félretéve, messze a WC-kör legsimább találkozóját várom itt. A Steelersnél minden megvan, ami kell ahhoz, hogy kivégezzenek egy csereirányítós Dolphinst. A Miamitől amúgy sem várok sokat, a -12 fok számukra ismeretlen terep lesz. Hazai pályán ez gond nélküli győzelem kell legyen a Steelersnek, én elsőre 30-3-at tippeltem, de nem kizárt, hogy túlságosan lesajnálom Moore-ékat.

LuckyLuck: A delfinek alapból underdognak számítanának Pittsburgh-ben, a kezdőirányítójuk nélkül meg aztán pláne. Az Oaklandhez hasonlóan a Miami visszatérése a rájátszásba is nagyon pechesen alakult azzal, hogy Tannehill kidőlt. Matt Moore-ral a fedélzeten én nem sok esélyt látok a szoros meccsre, hiába helyettesítette eddig kiválóan Tannehillt. De a rájátszás teljesen más történet, semmi PO-rutinja nincs. De ha még jól is játszik, a védelmük teljesen sansztalan Big Benék ellen. A brutális formába lendülő Bell simán szétfuthatja őket. Szerintem csak az a kérdés, hogy mennyi lesz a két csapat között, a két TD-s különbséget sem tartom kizártnak. 

Tippmestereink az alapszakasz alatt 19 kombi-szelvényt adtak fel, 42%-os találati arány mellett -1.52 egység veszteséget értek el, egyenként megjátszva a tippeket viszont +6.79 egység profitot könyvelhettek el.

Nagelb: Számomra ez a Wild Card hétvége legegyértelműbb párosítása. A két csapat alapszakaszbeli összecsapásából egyáltalán nem indulnék most ki, hiszen a rájátszás egy egészen más kávéház, ráadásul ezt a meccset Pittsburgh-ben rendezik, ahol a -8 Celsius fok mellé 30-33 km/h-s szelet jósolnak, így a valódi hőérzet kb. -20 Celsius fok környékén alakulhat.

A Miami-nak csak akkor van esélye a győzelemre, ha a védelem le tudja lassítani a pittsburgh-i offense-t. Erre azonban semmi esélyt nem látok, hiszen a Dolphins defense futás ellen 140,4 yardot engedett meccsenként az ellenfeleknek, ami a 3. legrosszabb mutató a ligában, a secondary-ből pedig több stabil kezdő játékos is kiesett sérülés miatt. A fentiekből alapján Le’Veon Bell-nek brutális napja lehet (az alapszakaszban majdnem 160 scrimmage yardot átlagolt meccsenként), de a Steelers támadósorának többi tagja is villoghat. A Matt Moore vezette Dolphins offense egyszerűen kevés lesz ahhoz, hogy ebből egy igazán izgalmas összecsapás alakuljon ki.

Tippek a Pittsburgh-Miami meccsre
Varin LuckyLuck Nagelb
PITTSBURGH PITTSBURGH PITTSBURGH

 

Fogadás a mérkőzés győztesére    
Green Bay Packers New York Giants
1.40 2.60

Varin: Ha meg kellene neveznem két csapatot, amelyekkel utálom, ha játszanak a kedvenceim, az egyik biztosan a New York Giants lenne. Eli Manning az a QB, aki bármikor, bármelyik csapatot képes kivégezni, ha éppen a jobbik lábával kel fel. Az Óriások támadójátéka azonban gyatra az elmúlt hetekben és kérdéses, mennyire robotolnak majd a fagyott Lambeau-n Beckhamék. Ha Rodgersnél bekapcsolva marad a god mode, akkor ez egy sima Green Bay. Legyen mondjuk 30-14. Persze minden elfogultság nélkül :)

LuckyLuck: Rodgers vs. Eli! Elég jól csengő QB-párharc...Előbbi van sokkal jobb formába, a szezon előtti döcögősebb játék után brutálisan beindult és ezzel egyenesen arányosan a csapat is. Hat győzelem zsinórban, így kell megérkezni a rájátszásba. A Giants a 11-5 ellenére egyáltalán nem volt meggyőző az alapszakaszban. A védelmük nem rossz, de hiába tudják megfogni a futásokat, passz ellen nem olyan hatékonyak, ez pedig eldöntheti a meccset a sajtfejek javára. Rodgers úgyis képes nagyon eredményesen játszani, ha földön semmi támogatást nem kap. Mondjuk jónak éppen a Green Bay passz elleni védekezése sem nevezhető, tehát Manningéknek is ott lesz a lehetőség. Sok pontra és hazai győzelemre számítok.

Nagelb: Egy brutális formában játszó Packers támadósor néz szembe az idei NFC rájátszás legjobb védelmével, illetve egy impotens Giants támadósor lép pályára egy átlag alatti védelem ellen. Röviden így tudnám felvezetni a meccset, amelynek ezáltal minden egyes drive-ja komoly izgalmakat hozhat.

A Giants számára védelmi oldalon kulcskérdés lesz, hogy Jason-Pierre Paul hiányában mekkora nyomást tudnak majd helyezni Aaron Rodgers-re. Ha ugyanis a pass rush nem lesz elég hatékony, akkor hiába a kiváló secondary, Rodgers a stabil O-Line mögül szétszedi őket. Idén pedig nincs akkora potenciál a Giants offense-ben, hogy ebben az esetben képes legyen megnyerni a meccset. A Green Bay védelme az utóbbi hetekben a futójátékkal fogható volt, ezért Paul Perkins vezetésével a földön lehet a legtöbb keresni valója a Giantsnek, de ha folyamatosan hátrányban lesznek, akkor ezt az elemet is gyorsan elveszíthetik a játékukból, így pedig könnyen megpecsételődik a sorsuk.

Tippek a Green Bay-New York meccsre
Varin LuckyLuck Nagelb
GREEN BAY GREEN BAY GREEN BAY
hatharom.com
Pittsburgh Steelers-Miami Dolphins Steelers -4.5
Green Bay Packers-New York Giants 38.5 pont felett
@ 1.89