Kézilabda

Győzelemmel zárta a felkészülést a válogatott

A magyar férfi kézilabda-válogatott 32-26 arányban legyőzte Egyiptomot a dániai felkészülési tornán.

A mérkőzésen Bodó Richárd térdfájdalmak miatt nem lépett pályára. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a balátlövőre a hazatérést követően hétfőn MRI-vizsgálat vár, annak eredményétől függ, hogy ott lehet-e a jövő héten kezdődő franciaországi világbajnokságon. Szegedi csapattársa, az eddig sérüléssel bajlódó jobbátlövő Balogh Zsolt a felkészülés során ezen a találkozón szerepelhetett először.

Császár Gábor 7 gólig jutott / Fotó: keziszovetseg.hu

Császár Gábor és Jamali Iman vezérletével eredményes támadójátékkal kezdte a meccset a magyar együttes, és amikor ehhez hatékonyabb védekezés, illetve Mikler Roland révén néhány bravúros védés is társult, háromgólos különbség alakult ki (9-6). A játék képe nem változott, Javier Sabaté szövetségi kapitány csapatának lendülete töretlen maradt a folytatásban is, így a szünetben már ötgólos előnyben volt (18-13) észak-afrikai ellenfelével szemben.

Az egyiptomiak mindkét kapu előtt jobban összpontosítottak a második felvonás elején, így gyorsan felzárkóztak, és a 44. percben már csak egy találat volt a különbség (22-21). Az 50. percet követően néhány jó egyéni akciónak köszönhetően ismét elléptek a magyarok, sőt, az addigi legnagyobb differencia alakult ki (30-24), amivel biztossá vált a siker.

A csapatok 16. alkalommal találkoztak egymással, a párharc történetében - egy döntetlen mellett - ez volt a 15. magyar győzelem. A világbajnokság szerda este kezdődik Párizsban, a magyar együttes pénteken Rouenban játssza első csoportmérkőzését.

EGYIPTOM-MAGYARORSZÁG 26-32 (13-18)
Férfi Bygma Kupa, Dánia, 3. forduló:
Aarhus, játékvezetők: Gjeding, Hansen (dánok).
EGYIPTOM: Shahin, Hendawy, (kapusok), Abdelrahim 1, Abdelrazek 1 (1), Abou Ebaid 2, Ali Sanad 2 (1), Aly Sayed, Eiassa 5 (1), El-Ahmar 5 (3), El-Masry, Elbassiounly 1, Khairy 3, Omar, Ramadan 1, Shebib 3, Yehiaelderaa 2. Szövetségi kapitány: Marwan Ragab.
MAGYARORSZÁG: Mikler, Fazekas, Borbély (kapusok), Ancsin, Balogh 1, Bánhidi 5, Császár 7 (3), Gulyás 1, Harsányi 3 (1), Iváncsik G., Jamali 4, Juhász 4, Lékai 3, Ligetvári 1, Nagy L. 1, Schuch, Szöllősi Sza. 2, Zubai. Szövetségi kapitány: Xavi Sabaté.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 7/6, ill. 4/4.