La Liga

Elbukhatja a bajnokságot a Barcelona

  • ivan

Vasárnap este a Villareal otthonában lép pályára a Barcelona. Ha Messiék nem szerzik meg a három pontot, tulajdonképpen elúszik a bajnokság.

fcbarcelona.com

Miután szombaton a Real Madrid és a Sevilla is behúzta a maga mérkőzését, a Barcelona csupán a harmadik helyről várhatja a soros bajnokiját. Luis Enrique együttese ezen a hétvégén a Villarreal otthonába, az El Madrigalba látogat.

1x2    
Villarreal Döntetlen Barcelona
5.60 4.25 1.50

A katalánok vereséggel kezdték az újévet, hiszen a hétközi kupafordulóban 2-1-re kikaptak Bilbaóban. Aki látta a meccset, annak feltűnhetett, hogy - főleg az első játékrészben - a baszkok sokkal jobban pörögtek Messiéknél, a kéthetes pauza szemmel láthatóan nyomot hagyott a gránátvörös-kékek sztárjaiban. Persze a gyengébb produkció valahol érthető, a játékosoknak a lazítás napjai után nem megy könnyen a visszarázódás, ráadásul az egygólos vereség még bőven belefért, hiszen a Nou Campban megrendezésre kerülő visszavágón egyértelműek az esélyek.

A bajnokság viszont már más tészta. A Real Madrid hatpontos előnnyel vezeti a tabellát a címvédő előtt, és miután Cristiano Ronaldóék szombaton játszi könnyedséggel lépték le a Granadát, komoly nyomást rakták a barcások vállára. Amennyiben ugyanis Messiék nem nyernek a Villarreal ellen, úgy tovább nőhet a Real előnye, miután a blancók a klub-vb miatt egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

[2300672] 2017-01-08 20:45:00 Villarreal - Barcelonax

Ennek megfelelőn Luis Enrique csapatában gyakorlatilag mindenki a fedélzeten, az egyetlen kimaradó az alapemberek közül Ivan Rakitic lesz, aki a klub honlapja szerint "technikai okok" miatt nem került a keretbe. A horvát középpályást az a Denis Suárez pótolhatja, aki éppen a Villarrealt hagyta el a Barcelona kedvéért.

Ami a Villarrealt illeti, a hazaiak a 6. helyen állnak a bajnokságban és a kupafordulóban szintén vereséget szenvedtek baszkföldön, a Sárga Tengeralattjáró a Sociedad vendégeként kapott ki 3-1-re. Fran Escriba csapatában Soldado és Cserijszev sérülés, Bakambu pedig válogatott elfoglaltságok miatt hagyja ki a mérkőzést.

[2300672] 2017-01-08 20:45:00 Villarreal - Barcelonax;5

Ami a felek múltját illeti, egyértelmű a Barca-fölény, a katalánok 16 mérkőzés óta nem kaptak ki a Villarrealtól, ám márciusban ugyanebben a felállásban  2-2-es döntetlennel záródott a rangadó. Az egy pont ezúttal viszont kevés lehet Messiéknek.

A Villarreal remekel idén hazai pályán (6-1-1-), nem kérdés, hogy a Barca ellen is bravúrra készülnek, ugyanakkor az eredménykényszer miatt a katalánok számára létkérdés a győzelem. Hogy ebből mi sülhet ki? Egy feszült légkörű, izgalmas találkozó, ahol véleményünk szerint ha nem is könnyen, de az esélyesebb csapat megszerezheti a győzelmet.

hatharom.com
1X2 + Gólszám 1,5 - Vendég és több
@1.70
[2300672] 2017-01-08 20:45:00 Villarreal - Barcelonax;
211384