Átigazolás

Közös a kiszemeltje a Realnak és a Barcának - heti átigazolási pletykák

A Tottenham 20 éves támadója utolsó négy meccsén hét gólt szerzett, rögtön a sztárklubok célkeresztjében találta magát. Alexis Sánchez visszatérhet Spanyolországba, a Real Madrid csatárt igazolt.

  • Továbbra is kérdéses a Serie A év felfedezettjének, Franck Kessie sorsa. Az Atalanta középpályásáért úgy tűnik, sorban állnak a csapatok, ám az eddigi legnagyobb név, a Chelsea nyáron könnyen lehet, hogy ajánlatot is tesz az elefántcsontparti tiniért.
     
  • Kína tovább robog a tényleges szuperliga megvalósulása felé. Carlos Tévez, Oscar, Witsel, Mikel után most Odion Ighalo megszerzésére készül a Shanghai Shenhua csapata, amelyet Gus Poyet irányít. A Watford támadója már télen keletre költözhet.
     
  • A másik hatalmas Serie A-felfedezett is Angliába tart. A Torino üdvöskéje, Andrea Belotti iránt az Arsenal érdeklődik hevesen. Az ár azonban még kétséges, hiszen a Torino szeretne 50 millió fontot kapni Belottiért, ám Arséne Wenger megállna egy 30 millós ajánlatnál.
     
  • Aleix Vidal nem megy a Galatasaray-ba. A Barcelona játékosa nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy télen valószínűleg elhagyja a katalán sztárcsapatot, mivel több játéklehetőséghez szeretne jutni. A török óriási be is jelentkezett érte, ám végül a felek nem tudtak megállapodni, mivel Vidal nem akart Isztambulban élni a terrorveszély miatt.
     
  • Szintén a Barcelonához kapcsolódó hír, hogy a katalánok szemet vetettek a Tottenham új üdvöskéjére, Dele Allira. A Daily Mirror szerint a 20 éves támadóért akár 70 millió fontot is elkérhetnek a londoniak, a katalánok legnagyobb riválisa pedig az Alli megszerzéséért folytatott harcban a Real Madrid lehet.

Dele Alli lehet az átigazolási piac legnépszerűbb portékája

  • A Sunday Mirror a héten ismét arról cikkezett, hogy az Everton nyáron ajánlatot tesz Jack Wilshere-ért. Az Arsenal középpályása ebben a szezonban a Bournemouth csapatában játszik kölcsönben, a lap pedig úgy tudja, a nyáron végleg megválhatnak tőle az Ágyúsok, mivel már csak másfél év maradt hátra a szerződéséből.
     
  • A spanyol Don Ballon lap szerint az Atlético Madrid azon töri magát, hogy a spanyol fővárosba csábítsa Alexis Sánchezt. Diego Simeonénak azért lehet szüksége egy topcsatárra, mert Antoine Griezmannt több európai topcsapat is kerülgeti, így komoly esély van rá, hogy szezon végén elhagyja a Matracosokat. Alexis Sánchez iránt egyébként a PSG és az Inter is komolyan érdeklődik.
     
  • Arséne Wenger orra alá borsot tört a Real Madrid, miután a királyi gárda elhappolta az Ágyúsok elöl a Porto támadóját, Andre Silvát. A Daily Star úgy tudja, a felek már megállapodtak az átigazolásban, amelyet hivatalos majd a nyáron jelentenek csak be.

Alexist lassan fél Európa körbeudvarolja

  • A Daily Express szerint a Juventus a nyáron nagy bevásárlást tarthat, az első számú célpontok pedig Angliában futballoznak. A lap szerint a torinóiak Braniszlav Ivanovicsot (Chelsea) és Gael Clichy-t (Man.City) szemelték ki a védelem megerősítésére.
     
  • Sajtóhírek szerint James Rodríguez a Manchester Unitedhez szeretne szerződni. A kolumbiai támadó továbbra sem ápol felhőtlen kapcsolatot Zinedine Zidane-nal, aki a jövőben sem számítana alapemberként a fiatal sztárra a Real Madridban.
     
  • A magyar válogatott játékosok közül továbbra is téma Kádár Tamás karrierje. A Lech Poznan hátvédjéért ezúttal a Dinamo Kijev jelentkezett be, amely hajlandó lehet leszurkolni a lengyelek által kért 2 millió eurót.
     
  • A nemzeti csapat másik védője, Guzmics Richárd már csapatot váltott, a Wisla Krakkóban alapembernek számító centerhalf a kínai Yanbian Funde csapatához szerződött.