FA Kupa

Könnyed siker előtt a Manchester United és az Arsenal

A Vörös Ördögök és az Ágyúsok is másodosztályú ellenféllel szemben juthatnak az FA Kupa negyedik fordulójába.

A United a másodosztályú Readinget fogadja szombaton.

Manchester United-Reading

Óriási esélye van a címvédő Manchester Unitednak az FA Kupa negyedik körébe való jutásra, hiszen a másodosztályú Reading gárdáját fogadják szombaton kora délután a Vörös Ördögök. Noha Jaap Stam tanítványai a harmadik helyen tanyáznak a Championshipben, s az utolsó meccseiken jól teljesítettek, gyakorlatilag esélyük sincs az Old Traffordon.

A Reading legutóbb 1927-ben (!) győzte le a Manchester Unitedet, az azóta lejátszott 14 mérkőzésből a hazaik tízet is behúztak, az utolsó négyet például csont nélkül.

José Mourinho brigádja ráadásul bombaformában van, zsinórban hét megnyert mérkőzésnél jár - az FA Kupában hét meccse veretlen a United -, s mindössze az Afrika Kupán résztvevő Eric Bertrand Baillyre nem számíthatnak a manchesteriek.

Persze az borítékolható, hogy nem a legerősebb együttesét küldi pályára Mourinho, hiszen jövő héten jön a Hull City elleni Ligakupa-elődöntő első felvonása, a bajnokságban pedig a Liverpoollal néznek farkasszemet a hazaiak. Azonban abban biztosak lehetünk, hogy egy sikerre éhes kezdő fut majd ki az Old Trafford gyepére, révén annak, hogy a Vörös Ördögök a sorozat címvédő, ráadásul a portugál minden sorozatot roppant komolyan vesz. Vagyis nem meglepő, hogy a bukmékereknél toronymagas favoritnak számít a United.

1x2    
Manchester United Döntetlen Reading
1.18 5.50 11.75
[2418642] 2017-01-07 13:30:00 Manchester United - Readingx;

Preston-Arsenal

Az Arsenalra egy picit nehezebb feladat vár, mint a Manchester Unitedre, mondjuk ezt úgy, hogy a Preston mindössze a középmezőnyhöz tartozik a másodosztályban. A nehézséget mindössze az okozhatja, hogy a Championshipben szereplő gárda lesz a pályaválasztó, s vélhetően mindent megtesznek a prestoniak azért, hogy megtréfálják az Ágyúsokat.

Ugyanakkor az a hazaiak ellen szól, hogy a másodosztályban élen álló gárdáktól egytől egyig kikaptak, s a Championship és a Premier League éllovasai között ég és föld a különbség. Ezen kívül három meghatározó játékosra sem számíthat a kék-fehér együttes, ami nem az ő malmukra hajtja a vizet. Igaz, Arséne Wengernek is főhet a feje, hiszen igen sok futballista hagyja ki a szombati meccset a londoniaktól, ám még így is a pályára tud küldeni a francia mester egy olyan alakulatot, amely lazán lenyomja a Prestont.

Mindezek után pedig nem csoda, hogy a fogadóirodákban az Arsenal számít a mérkőzés esélyesének, ugyanakkor az előbb említett tények miatt közel másfélszeres szorzón fogadhatunk a fővárosiakra.

1x2    
Preston Döntetlen Arsenal
6.00 4.35 1.40
[2418658] 2017-01-07 18:30:00 Preston - Arsenalx;