Átigazolás

Kína ezúttal a Chelsea-ből igazolt - hivatalos

A Kínai Szuper Ligában szereplő Tianjin TEDA szerződtette a Chelsea nagy öregjét, John Obi Mikelt.

Tíz év után érzékeny búcsút vett a Stamford Bridge közönségétől John Obi Mikel, aki aláírta új szerződését, méghozzá a kínai Tianjin TEDA együttesével. A nigériai válogatott játékos idén nem lépett pályára, ám összesen 374 mérkőzést játszott a nyugat-londoni gárdában és 11 trófeát nyert.

Mikel a Twitteren egy hosszú levelet tett közzé, amelyben elköszön a Chelsea-családjától.

"Hol is kezdjem? 19 éves kiskölyökként a Norvég Premier League-ből szerződtem a Chelsea-hez, amely hihetetlen élmény volt.

Mikel a Valenciával is tárgyalásban állt, ám végül a kínai csapatot választotta, mondván, a spanyolok ajánlata meg sem közelítette az ázsiai csapatét.

Játszani a világ legjobb bajnokságában, részese lenni ennek a családnak, a világ legjobb edzőivel és játékosaival együtt dolgozni igazán nagy megtiszteltetés volt.

De a legnagyobb köszönet a szurkolókat illeti. Befogadtatok a családotokba, a nevemet énekeltétek, velem voltatok minden lépésemnél. Köszönök mindent, különösen az olyan estéken, mint 2012-ban, Münchenben, ahol ti tettétek a lehetetlent lehetségessé.

Nem is búcsúzhatnék most boldogabban, hiszen a csapat ott van, ahol a helye is van - az első helyen" - áll Mikel levelében.

[2418652] 2017-01-08 16:00:00 Chelsea - Peterboroughx;