Átigazolás

Anglia helyett Ukrajnához közeledik a magyar Eb-hős

Kádár Tamást vinné a Dinamo Kijev, és a Lech Poznan hajlik is arra, hogy eladja a magyar védőjét.

Sokan azt gondolták, a magyar válogatott várakozáson felüli Eb-szerepléséből profitálni tudnak majd a játékosok, de pár kivételtől eltekintve ebből nem lett semmi.

Nagy Ádámot elvitte a Bologna, ahol hamar alapember is lett, Lang Ádám első-, Bese Barnabás másodosztályú francia klubhoz igazolt, de Dzsudzsák Balázs a topligák helyett az Egyesült Arab Emírségek felé vette az irányt, és Németh Krisztiánt sem vette meg senki a katari al-Garafától.

A magyar csapat védői közül az egyik legjobb teljesítményt Kádár Tamás nyújtotta, aki hátul magabiztosan takarított, és akkor sem jött zavarba, ha be kellett lépnie a támadásokba. A 26 éves Kádár az elmúlt két évben a lengyel Lech Poznan játékosa volt, a mostani szezonban az eltelt 20 forduló alatt tizenhétszer pályára lépett, ebből tizenhatszor kezdőként.

Könnyen lehet, hogy Kádár nem fogja gyarapítani lengyel bajnokijai számát, mivel több csapat is érdeklődött iránta, az egyik ilyen állítólag a 2016-os év nagy szenzációját okozó, angol bajnoki címet szerző Leicester, de jóval nagyobb esély mutatkozik arra, hogy Anglia helyett Ukrajna legyen a következő állomás.

Az egyik ukrán sportoldal csak Eb-hősként emlegeti Kádárt, akiről azt írja, a Lech 2 millió eurót kér érte, és a Dinamo Kijev számára nem okozna gondot ennek a kifizetése. A cikk azt is megemlíti, hogy az 1860 München is szerette volna megszerezni a védelem bal oldalán és közepén is bevethető hátvédet, aki nem találta kellően vonzónak ezt a klubot, mivel a kisebbik müncheni klub jelenleg a Bundesliga másodosztályában erőlködik, hogy bennmaradjon.

A Dinamo a második helyen áll az ukrán bajnokságban, jócskán lemaradva a Sahtar Donyeck mögött, de mivel a Bajnokok Ligájában nem jutott tovább a csoportjából, a hátralévő időszakban nem kell megosztania a figyelmet és az energiát a két sorozat között.

A kijevi klubban szerepelt már magyar játékos, Bodnár László két bajnoki címnek és egy kupagyőzelemnek volt részese, Farkas II Balázs pedig szintén aranyérmesnek mondhatja magát, annak ellenére, hogy kevés lehetőséget kapott a csapatban.