La Liga

A Real nyomást helyezhet a Barcára - tippek a fordulóra

Rövid téli szünet után hétvégén folytatódik a küzdelem a spanyol bajnokságban: a listavezető Real Madrid kötelező győzelem előtt áll, míg a címvédő Barcelonára komoly erőpróba vár.

Unalmasnak finoman sem nevezhető az új év első spanyol bajnoki fordulója, a La Liga hétvégi menüjében többek között rendeznek egy Villarreal - Barcelona és egy Sociedad - Sevilla rangadót is, de érdekes párharcnak ígérkezik az Osasuna és a Valencia csatája is. De nézzük, mire érdemes figyelni ezen a hétvégén!

17. forduló    
  1 x 2
Espanyol - Deportivo 2.05 3,15 3,60
Real Madrid - Granada 1,05 11,50 25.00
Eibar - Atletico Madrid 5,40 3,45 1,65
Las Palmas - Sporting Gijón 1,65 3,65 4,95
Real Sociedad - Sevilla 2,30 3,25 2,95
Athletic Bilbao - Alaves 1,55 3,65 6,20
Betis - Leganes 2,05 3,10 3,70
Celta Vigo - Málaga 1,85 3,50 3,90
Villarreal - Barcelona 5,60 4,25 1,50
Osasuna - Valencia 3,80 3,45 1,90

A listavezető Real Madrid szombat kora délután fogadja a Granada gárdáját. Zinedine Zidane együttese a hét közben sima győzelmet aratott a Sevilla felett, így semmi előjelét nem látjuk annak, hogy bármi problémába ütköznének a tabella utolsó előtti helyén tanyázó csapat ellen. A blancók soraiba több olyan alapember - köztük Cristiano Ronaldo - is visszatérhet, aki a kupameccsen még pihenőjét töltötte, ugyanakkor Gareth Bale, Sergio Ramos és Pepe továbbra is maródi. A hazai kimenetelre kínált 1.05-ös szorzó így is érthető a bukik részéről, hiszen a Granada története során még soha nem tudott pontot sem szerezni a Santiago Bernabeu-ban.

Lényegesen nehezebb feladatot kell majd megoldnia a másik madridi gigásznak, az Atlético ugyanis a 8. helyezett Eibar vendége lesz. Diego Simeone csapatából Carrasco és Oblak biztosan hiányzik majd, vélhetően ez is közrejátszik abban, hogy a vendégek szorzója folyamatosan emelkedik. A hétközi kupameccsen mindkét együttes simán nyert, így a jó szezonkezdet és az ezzel járó önbizalom adva van, viszont az egymás elleni meccsek egyértelmű Atlético-fölényt mutatnak. A fővárosiak 2001-ben, még a másodosztályban kaptak ki utoljára vendéglátójuktól. A Matracosok csak a 6. helyen állnak a tabellán, több váratlan hiba már nem igen fér bele a pakliba, éppen ezért arra voksolunk, hogy ezt a meccset hozza a Simeone-alakulat (@1.65).

[2300678] 2017-01-07 16:15:00 Eibar - Atlético Madridx;5

A forduló egyik legnagyobb rangadóját San Sebastianban rendezik, ahol a Real Sociedad a Sevillát fogadja. A baszk-andalúz tartományi rivalizálás miatt ez a párharc mindig különleges, most pedig a két csapat tabellán elfoglalt helyezése további feszültséget csempészhet a találkozóba. A Sevilla ugyan a 3. a bajnokságban, a bukik mégis a baszkokat hozták ki favoritnak. A Sociedad hazai környezetben bitang erős, az idei szezonban egyedül a Real Madrid tudta elvinni a három pontot az Anoetából, a Barcelona csak egy ikszre volt jó, az Atlético, a Valencia vagy éppen a Villarreal viszont kapitulálni kényszerült. Hajlunk is az 1X-re (@1.35).

Vasárnapra is maradnak izgalmasnak ígérkező meccsek. A játéknap első meccsén a Barcelona-verő Bilbao az "óriásölő" Alavest fogadja. Bár papíron egyértelműen jobb csapat az Athletic, nagy kérdés, hogy a kupagyőzelem mennyit vett ki a lábakból illetve a fejekből. Az újoncnak jó esélye van tehát egy meglepetésre, ráadásul idegenben jobban is megy a csapatnak, a játékosok vállát nem nyomja a teher, vagyis ezúttal is ülhet a jó kontrajáték. Trükkös meccsre saccolunk itt, ezért a végeredmény megtippelése helyett a mindkét csapat szerez gólt opcióban látunk fantáziát, amire 2.05-ös szorzót kínál a    .

A forduló slágermérkőzése természetesen a Villarreal - Barcelona ütközet lesz. A címvédő ekkora már tisztában lesz a Real Madrid meccsének eredményével, és ha ül a papírforma, akkor újra 6 pont lesz a két csapat közötti különbség. Vagyis a katalánok győzelmi kényszerben lesznek, de a Sárga Tengeralattjárót elsüllyeszteni nem egy könnyű feladat, pláne nem az El Madrigalban. Legutóbb márciusban ez nem sikerült Messiéknek, hiszen 2-2-re végeztek ebben a stadionban. Ennek ellenére nem fizetnek valami sokat egy vendég sikerre (1.50), ellenben egy hazai vagy döntetlen már komoly kasszát érne (2.42).

Pocsék formában utazik a Málaga Vigóba, ahol azt a Celtát próbálja meglepni, amely 4-1-re verte hét közben a Valenciát idegenben. Mivel a hazaiak vannak jobb passzban és odahaza remekelnek a szezonban, ezért itt mi Celta-győzelmet vizionálunk, amelyre 1.85-ös szorzót kapunk a bukiknál.

Hétfőn kerül sor az Osasuna - Valencia találkozóra, amely mindenképpen megérdemel néhány sort. A sereghajtó pamplonaiaknál a héten menesztették Joaquin Caparros vezetőedzőt, helyére pedig a sportigazgatót, a 46 éves szerb Petar Vasziljevicset nevezték ki. A Valenciánál eközben egyre feszültebb a hangulat, a morál a béka feneke alatt van, a játékosok egy része az átigazolási időszakra koncentrál, a szakvezető Cesara Prandelli szilveszter előtt már lelépett, a szurkolók pedig a klubelnök távozását követelik. Két rossz periódust élő csapat csatáján talán jobb, ha nem rizikózunk a pénzünkkel.

2017-01-06;87
2017-01-07;87
2017-01-08;87
2017-01-09;87
211384