Tenisz

Megizzadhat az elődöntőért a nyíregyházi játékos

  • Cesc18

Péntek hajnalban Fucsovics Márton a belga Joris De Loore ellen lép pályára a Happy Valley torna negyeddöntőjében.

Fucsovics megismételheti a tavalyi szereplését Happy Valleyben. - Fotó: Hungarian Tennis/Fb

Az egykori junior wimbledoni bajnok Fucsovics Márton a héten az ausztráliai Happy Valleyben kezdte meg a felkészülést a január 16-án rajtoló ausztrál nyílt teniszbajnokságra. Tavaly nagyon jól ment neki ezen a tornán, ugyanis a legjobb négyig menetelt. Egy lépésre van attól, hogy ezt megismételje, ugyanis péntek hajnalban negyeddöntőt játszik a világranglista-195. Joris De Loore ellen. 

Marci eddig remekül vette az akadályokat, ugyan a főtáblás meccsén Marcelo Arevalo ellen döntő szettre kényszerült, de utána Ilja Ivaskát már nagy magabiztossággal győzte le. De van még hova javulnia, főleg, ami az adogatását illeti. Az első mérkőzésén 48%, míg a másodikon 55%-ban ütötte be az elsőket, így annyira nem is meglepő, hogy a kemény gyors pálya ellenére több alkalommal is elveszítette a szervagémjét. Fogadóként ugyanakkor borzasztó jól teljesít, Ivaskát végig "terrorban" tartotta, amikor a fehérorosz második adogatásra kényszerült. 

Ez valószínűleg kulcs lesz a mostani meccsén is. Ha fogadóként nyomást tud helyezni a rutintalanabb belgára, akkor megkönnyítheti a saját dolgát. Ez viszont nem lesz egyszerű, mert De Loore remekül szervált, a tornán már 18 ásznál tart. Valószínűleg egy szoros meccs lesz, érdemes elgondolkozni a 21.5 játék felett tippen, amire 1.77-szeres pénzt fizetnek a külföldi fogadóirodák. Ha győztesre szeretnénk fogadni, akkor inkább a magyar játékossal tartsunk. Marciban még bőven van és ezen a szinten ő számít a tapasztaltabbnak, annak ellenére, hogy De Loore tavaly már egész szép sikereket könyvelhetett el Challenger-tornákon.

hatharom.com
Fucsovics nyeri a mérkőzést
@1.55