Darts

Idén látjuk utoljára játszani a darts királyát?!

  • Cesc18

A 16-szoros világbajnok Phil Taylor a SkySportsnak megerősítette, hogy lehet, a 2017-es lesz az utolsó szezonja.

A 2017-es lesz Phil Taylor utolsó szezonja? - Fotó: darts.tv

A napokban írtunk arról, hogy az angol legenda, Phil Taylor a PDC-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy nem a Raymond van Barneveld elleni negyeddöntője volt az utolsó az Ally Pally színpadán. Viszont elképzelhető, hogy túl sokszor sem fogjuk már látni a stoke-i géniuszt, ugyanis a legfrissebb interjújában arról beszélt, hogy kész abbahagyni a profi pályafutását a 2017-es szezon végén.

"Ez lehet az utolsó szezonom, nem szeretnék nagy nyomást helyezni magamra" - nyilatkozta az 56 éves legenda a Sky Sportsnak. "Nem aggódom. Felmegyek a színpadra és nyugodtan játszok. Ha nyerek, akkor nyerek, ha nem, akkor sem dől össze a világ."

"The Power" 1987-ben állt profinak, azóta 29 évet húzott le a ligában, összesen két BDO és 14 PDC világbajnoki címet szerzett. 

Taylor a ranglistán visszacsúszott a hatodik helyre, de ettől függetlenül szabadkártyával részt vehet az idei Premier League kiírásban.

"Ha sikerül előrébb lépnem a ranglistán és elégedett leszek az idei szezonommal, akkor folytatom 2018-ban, ha nem, akkor befejezem."

Hozzátette még, hogy ha meghívást kap a 2018-as Premier League-be, akkor elfogadja, amennyiben Barry Hearn marad a PDC elnöke. 

Ki lesz a világbajnok 2018-ban?
Michael van Gerwen 1.53
Gary Anderson 6.00
Peter Wright 13.00
Phil Taylor 13.00
Adrian Lewis 23.00