Német foci

Gulácsiéknak nehéz lesz megtartaniuk a gólpasszkirályt

  • MVB80

A Leipzig svéd középpályása, Emil Forsberg iránt az Arsenal, a Liverpool és a Juventus is érdeklődik, ügynöke szerint még januárban elkelhet.

Bár a nagy rangadót a Bayern München ellen elvesztette az RB Leipzig, a Bundesliga újonca így is fantasztikus őszt produkált, hiszen a 14. fordulóig őrizte a veretlenségét, és az évet a második helyen zárta. Gulácsi Péter, Kalmár Zsolt és Lőw Zsolt csapata 31 gólt szerzett az eddigi 16 fordulóban, ennél csak a két gigász, a Bayern (38) és a Dortmund (35) termelt többet.

A lipcseieknél a gólgyártásból leginkább Timo Werner, Emil Forsberg és Naby Keita vette ki a részét, ők hárman tizennyolcszor küldték középkezdéshez az ellenfeleket, vagyis az egész termés 58 százalékát vállalták magukra.

A nagy hármasból a 25 éves Forsberg az öt gólja mellé kilenc gólpasszt is kiosztott, ennyit senki nem adott ősszel a Bundesligában. Fel is figyeltek rá, és ügynöke, Hasan Cetinkaya azt nyilatkozta a német Bildnek, hogy védence akár még a télen elkelhet. Cetinkaya diplomatikusan nem akart csapatneveket mondani, de a Bild úgy értesült, a Liverpool, az Arsenal és a Juventus verseng egymással a támadó középpályásért.

Forsberg szerződése 2021 nyaráig szól a Lipcsénél, az átigazolásoknál kiindulópontnak számító Transfermarkt 5 millió euróra teszi az árát, márpedig a feljebb említett három csapat ennek a többszörösét is vígan kiköhögi.

Ralph Hasenhüttl, a Lipcse edzője azt nyilatkozta, abban bízik, hogy a keret minden tagját sikerül megtartani, és bár az újoncnak jó esélye van, hogy BL-t érő helyen végezzen, Forsberg évi 3 milliót keres a csapatnál, erre pedig könnyen ráígérhet bármelyik sztárcsapat.

Forsberggel vagy nélküle, de a Leipzig január 21-én játssza első idei tétmeccsét, amikor a várhatóan Huszti Szabolccsal felálló Frankfurtot fogadja. Az újonc hátránya jelenleg három pont a Bayern mögött, de még mindig nem érezzük elvetemült gondolatnak, hogy Gulácsiék bajnoki címére fogadjunk.

   
Csapat Odds
Bayern München 1.06
RB Leipzig 8.00
Borussia Dortmund 54.00
210225