Spanyol Király-kupa

A Barca már ma megünnepelheti a háromkirályok napját

A Király-kupa történetének két legeredményesebb csapata találkozik csütörtök este a San Mamésben, a 23-szoros győztes Athletic Bilbao a sorozat csúcstartóját, a 28 diadalnál tartó Barcelonát fogadja.

A két csapat az elmúlt nyolc évben háromszor is a döntőben találkozott, és mindháromszor a Barca nyert, 2009-ben 4-1-re, 2012-ben 3-0-ra, 2015-ben pedig 3-1-re.

Tavaly a nyolc között futottak egymásba, akkor Bilbaóban 2-1-re, a Nou Campban 3-1-re nyert a Barca, amely így visszavágott a spanyol Szuperkupa-döntőn elszenvedett 5-1-es megaláztatásért.

A felsorolt eredmények is mutatják, hogy ez a párosítás hagyományosan sokgólos meccseket produkál, annak ellenére, hogy augusztus végén a bilbaói bajnokin csak Ivan Rakitic volt eredményes, akkor a horvát góljával nyert a Barcelona.

Ami szintén a sokgólos meccs mellett szól, hogy a katalánok a legutóbbi 18 Bilbao elleni találkozón 13 alkalommal is szereztek legalább két gólt, a 2016-os évet pedig zsinórban négy győzelemmel zárták, és ezeken 18 gólt lőttek. A hely szelleme is rásegíthet egy gólgazdag összecsapásra, a San Mamésben ugyanis a legutóbbi 11 mérkőzésből nyolcszor legalább három gólt láthattak a nézők.

Spanyolországban január hatodika ünnepnapnak számít vízkereszt, vagy más néven a háromkirályok napja miatt. A spanyol sajtó persze lecsapott a háromkirályok szimbolikus jelentésére, és a Barca esélyeit taglalva kiemelte, hogy a Lionel Messi, Luis Suárez, Neymar hármas mindegyik tagja időben visszatért a karácsonyi pihenőről, és várhatóan együtt rohamozzák majd a hazaiak kapuját.

A Barcánál a sérült Jesper Cillessen mellett Denis Suárez, Aleix Vidal and Jeremy Mathieu maradt ki a keretből, a Bilbaónál pedig Lekue, Yeray Álvarez és De Marcos.

A baszkok leginkább Aritz Adurizban bízhatnak, aki 2016-ban pályafutása leggólgazdagabb évét zárta, a Barca ellen pedig általában jól megy neki, ebben a párosításban csapata legutóbbi tizenegy góljából hét az ő nevéhez fűződött.

A Barca év végi formájából kiindulva nem kockáztatunk nagyot egy vendéggyőzelemmel, de ha arra számítunk, hogy most sem fogják vissza magukat a csapatok, akkor csábító lehet a vendéggyőzelem és a mindkét csapat szerez gólt fogadás is.

hatharom.com
Barcelona nyer és mindkét csapat szerez gólt
@3.00

[2430988] 2017-01-05 21:15:00 Athletic Bilbao - Barcelonax;
2017-01-05;138