Karrier

Ez már a búcsúm kezdete - Guardiola

A katalán mester kilátásba helyezte, hogy a Manchester City lesz az utolsó munkahelye.

Ritka manapság az olyan edző, aki már 45 évesen, kilenc évvel a karrierje kezdete után a visszavonuláson gondolkozik, ám Pep Guardiola ebből a szempontból is kuriózum. Mint azt a tréner elmondta, ő nem akar azok közé tartozni, akik 60 évesen még dolgoznak, így lehet, hogy néhány éven belül szögre akasztja a sípot.

"Szeretek arra gondolni, hogy a következő lépésem az életemben mindig jobb lesz, mint az előző. Ha ez nem így lesz, akkor át kell gondolnom a dolgokat. Úgy érzem, a végleges búcsúm időszaka már el is kezdődött.

Nem szeretnék 60-65 évesen még dolgozni, így nem kizárt, hogy a Manchester Citynél eltöltendő három vagy több év lesz életem utolsó időszaka aktív trénerként" - nyilatkozta Guardiola.

Könnyen lehet, hogy Pep csak első felindulásából mondta a fenti szavakat, hiszen annak ellenére igen csalódott volt a Burnley elleni mérkőzés után, hogy csapata szinte végig emberhátrányban játszva 2-1-re legyőzte az újoncot. A katalán mester élesen kritizálta a játékvezetőt, amiért megadta a Burnely szépítő találatát, melyet szerinte kapustámadás előzött meg.

Az eset 4:20-nál látható

"A mi hibánk volt. Mindig, minden a mi hibánk. Láttam mérkőzéseket szerte Európából, de ilyen gólokat, mint Angliában... Ugyanez volt az Everton-Middlesbrough meccsen, hiába lökték meg Stekelenburg kezét az ötösön belül, érvényes volt a gól. Rendben, akkor el kell fogadnom, hogy Angliában ilyen különleges szabályok vannak és nekünk is így kell játszanunk!"

Fernandinho kiállítása egyébként már a hetedik volt az idei szezonban, ám Guardiola kategorikusan visszautasította, hogy probléma van a játékosok fegyelmével. "Csak futballozni próbálunk! A csapataim a karrierem során mindig is szerettek játszani, a további körülményekre nincsen kihatásom" - mondta Pep. A brazil középpályásra egyébként várhatóan négy mérkőzéses eltiltás vár, így ki kell hagynia az Everton, a Tottenham, a Hull City és a Swansea elleni találkozókat is.

A Manchester City 20 forduló elteltével a harmadik helyen áll, ám az Arsenal és a Chelsea is még csak ezután lép pályára, így könnyen visszaeshet a City akár az ötödik helyre. Hétvégén a Premier League szünetel, Agüeróék Londonba utaznak, ahol a West Ham vendégei lesznek az FA Kupában. A sztárcsapat sikerére 1.60-as oddson fogadhatunk a    -n, amely azt tekintve bátor vállalás lehet, hogy az utolsó két mérkőzését nem tudta megnyerni a City a WHU vendégeként.

2017-01-02;47
2017-01-03;47
2017-01-04;47