Premier League

Tovább menetelhet a Mourinho-sereg

A Vörös Ördögök a West Hamhez utaznak, a Manchester City javításra készül az újonc ellen. Premier League előzetes.

Zsinórban hatodik bajnoki győzelmére készül José Mourinho és serege.

Javításra készül a Manchester City a Burnley ellen, ugyanis Pep Guardiola együttese szombaton komoly rangadót bukott el az Anfield Roadon. Az Égszínkékek egyáltalán nem játszottak jól, gyakorlatilag nem tudtak kialakítani komoly lehetőséget 2016 utolsó napján, míg védekezésben temérdek hibát vétettek a manchesteriek, örülhetnek, hogy megúszták egy kapott góllal. Ezzel szemben a Burnley brillírozott a Sunderland ellen, hiszen az újonc Andre Gray mesterhármasának köszönhetően 4-1-re győzte le a Fekete Macskákat. Azonban az Etihad Stadion más kávéház, vélhetően 90 percen keresztül védekeznek majd a bordó-kékek, s hiába várják önbizalommal telve a mérkőzést, voltaképp esélyük sincs hétfőn. A City kötelező győzelem előtt áll, amit véleményünk szerint meg is szerez, de nem lesz könnyű menet ez Sergio Agüeróék számára, vagyis nem várhatunk gólzáport. Mi a hazai és mérkőzés góljainak száma 4,5 alatti - 1.55 @ TippmixPro - fogadási opcióban látunk fantáziát.

Két csalódott csapat találkozik a Goodison Parkban hétfőn, vagyis az Everton és a Southampton csap össze Liverpoolban. A Stolverkosok meglepetésre nem tudták legyőzni az ezer gonddal küszködő Hull City együttesét pénteken, sőt, a kék-fehérek végül örülhettek annak, hogy egy pontot el tudtak hozni a Tigrisektől. A Szentek pedig hazai pályán szenvedtek meglepő vereséget, a piros-fehérek a West Bromwichtól kaptak ki. A vendégek ráadásul elveszítették védelmük oszlopos tagját szombaton, nevezetesen Virgil van Dijkot, aki a kiállítás sorsára jutott a WBA ellen, így pedig már három meghatározó játékosára - a védő mellett, Jordy Clasie és Charlie Austin sérült - nem számíthatnak a déliek. A hazaiknál is sok a hiányzó, de Ronald Koeman együttesében főként kiegészítő emberek maradnak ki. Mindkét fél győzelmi kényszerben lép pályára, ami rányomhatja bélyegét a mérkőzésre, vagyis nem várhatunk sok találatot, amit a fentebb említettek és az egymás elleni eredmények is alátámasztanak. A kevesebb, mint 2,5 gól alatti fogadási opcióra 1.60-szoros szorzót kínál a    .

A nap zárómérkőzése a West Ham-Manchester United ütközet lesz hétfőn. A felek közül a vendégek vannak jobb passzban, akik zsinórban öt megnyert bajnokival a hátuk mögött utaznak Londonba. A Vörös Ördögök szombaton két perc alatt fordítottak a hajrában a Middlesbrough ellen, továbbá José Mourinho minden kulcsjátékosra bevethető lesz 2017 első bajnokiján, vagyis kiváló helyzetből várják a vendégek a hétfői ütközetet. Ezzel szemben a hazaiak jó sorozata megszakadt, az óév utolsó meccsén kikaptak az addig botrányosan teljesítő Leicester otthonában, ráadásul továbbra is rengeteg a sérült Slaven Bilic együttesében. A felek az idei szezonban eddig kétszer találkoztak, s ezen meccsekből a manchesteriek jöttek ki jobban, s szerintünk ezúttal is a vendégek felé billen a mérleg nyelve. Avagy nem lenne tehát meglepő, ha a Manchester United folytatná pazar sorozatát, s zsinórban hatodjára is nyerne - 1.60 @ TippmixPro - a bajnokságban.

A Middlesbrough-Leicester, a Sunderland-Liverpool és a West Bromwich-Hull City mérkőzésekkel egy korábbi cikkünkben foglalkoztunk, ha kíváncsi vagy, hogy mit várunk a találkozóktól, akkor kattints ide!

A Premier League hétfői mérkőzéseinek szorzói -    
Mérkőzés 1 X 2
Middlesbrough-Leicester 2.60 3.05 2.70
West Bromwich-Hull City 1.75 3.35 4.70
Manchester City-Burnley 1.15 7.00 15.00
Everton-Southampton 2.15 3.20 3.30
Sunderland-Liverpool 9.00 5.00 1.30
West Ham-Manchester United 5.50 3.90 1.55
2017-01-02;47
209498