Tenisz

Fucsovicsnak nem okozhat gondot a szezon első meccse

  • Cesc18

Kedd hajnalban Fucsovics Márton Ausztráliában kezdi meg a 2017-es teniszidényt.

A 24 éves nyíregyházi teniszező a világranglista 158. helyéről vág neki az idei szezonnak, és egyértelmű célja a legjobb 100 közé jutás. Tavaly sikerült szintet lépnie és az amerikai nyílt teniszbajnokságon pályafutása során először főtáblás volt egy Grand Slam-viadalon. Utána kevésbé jöttek számára az eredmények, de ez egyértelműen a térdsérülésének volt betudható. Nemrégiben erről azt mondta, hogy jót tett számára az öt hetes pihenő, jobb állapotban van a rakoncátlankodó térde. 

Ugyanúgy, mint az elmúlt két esztendőben, most is a Happy Valley Challenger-tornán kezdi a szezonját. 2016-ban az elődöntőig jutott ezen az ausztrál versenyen, tehát bőven van mit megvédenie. A főtáblán a világranglista-186. Marcelo Arevalo lesz az ellenfele, akivel egy-egy ATP-viadalon már találkozhattunk, de alapvetően alsóbb szinteken mozog. Papíron Fucsovicsnak nem kellene, hogy gondot okozzon ez a meccs, jóval képzettebb teniszező, mint a salvadori. Az nehezítheti csak meg a dolgát, hogy Arevalo egy elég magas játékos, aki így egy viszonylag erős szervajátékkal rendelkezik. De véleményünk szerint ez önmagában még nem lesz elegendő az üdvösséghez a közép-amerikainak. 

Marci egyébként decemberben négy napot töltött el Genfben, ahol a US Open-címvédő Stan Wawrinkával edzhetett. Ezt a programot a két játékos edzője, Sávolt Attila és Magnus Norman egyeztette le. A magyar játékosnak ez remek alkalom volt a fejlődésre. Erős rajtot várunk tőle a szezon első megmérettetésén. 

hatharom.com
Fucsovics nyeri a mérkőzést
@1.40