Spanyol foci

Erős tippet találtunk a spanyol kupafordulóra!

  • ivan

Kedden a Spanyol Kupa nyolcaddöntőivel Spanyolországban is megkezdik az új évet a csapatok. A Valencia számára nehéznek ígérkezik az első meccs.

Fotó: valenciafc.com

Bár túl sok pihenő nem jutott a spanyol élvonal csapatainak, Valenciában ez a rövid időszak is meglehetősen eseménydúsra sikeredett. A hatszoros bajnoknál nagyon nem mennek jól a dolgok ebben a szezonban, hiszen a csapat mindössze egy pontra van a kieső helyektől a bajnokságban, ami hatalmas csalódást jelent a szurkolóknak.

A kedélyeket csak borzolta, hogy december 30-án a vezetőedző Cesare Prandelli felállt a kispadról. Az olasz sztáredző azzal indokolta távozását, hogy nem látja biztosítottnak a klubelnök által beígért igazolásokat, így pedig nem is tud jobb eredményeket felmutatni a csapattal. Prandelli után a klub is közleményt adott ki, amelyben teljesen "váratlannak és érthetetlennek" nevezték a szakember felmondását és kinyilatkoztatását is, egyben cáfolták a csapat megerősítésének elhalasztását. Prandelli egyébként a harmadik edzője volt a Valenciának a most futó szezonban...

A Denevérek felkészítését így 'Voro' González kezébe adták, aki korábban már öt alkalommal ugrott be a nagycsapat megsegítésére, az első közös edzést pedig szombat délelőtt tartotta meg. Ezzel együtt a hangulat közel sem optimális. A csapat legnagyobb sztárjának számító Parejo a pletykák szerint januárban távozik a Mestallából, emiatt pedig hozzáállása is hagy némi kívánnivalót maga után, nemrégiben egy éjszakai bárban kapták rajta részegen.

Tovább rontja az összképet, hogy a Denevérek öt hátvédje is sérüléssel bajlódik: Aderllan Santos (7/0), Eliaquim Mangala (11/0), Ezequiel Garay (8/1) Aymen Abdennour (8/0) és José Gaya (12/0) sem lép pályára a keddi kupameccsen.

Valencia#esp-valencia#5

És akkor néhány szót az ellenfélről is. A Celta Vigo ugyan csak a 13. helyen tanyázik a bajnokságban, ám mindössze öt pontra van a nemzetközi kupaindulást érő helyektől, ráadásul úgy, hogy a legutolsó 3 fordulóban mindössze egy pontot gyűjtött.

A csapat bátor és szervezett focit játszik, a klub hivatalos honlapján közzétett meccskeret alapján pedig a lehető legjobb felállásban lépnek majd pályára. Mindössze a hátvéd Sergi Gómez (10/0) hiányzik sérülés miatt a kezdőemberek közül, de a sztárok, mint Guidetti, Bongodna, Rossi vagy Iago Aspas ott lesznek a csapatban.

[2430996] 2017-01-03 19:00:00 Valencia - Celta Vigox;5

Ezek alapján nem kérdés, hogy látunk fantáziát ebben a mérkőzésben. A két csapat legutóbbi két egymás elleni randevúját egyaránt a Celta nyerte meg, amely véleményünk szerint most is esélyesebb a jó eredményre, mint ahogy azt az oddsok súgják.

A Valencia hiányzói miatt meglehetősen biztos tippnek tűnik egy Celta-gól (@1.35), különösen annak fényében, hogy a Denevérek legutóbbi 46 tétmeccsükön 45 (!) alkalommal kapituláltak legalább egyszer.

Tekintettel a hazaiknál uralkodó hangulatra, az eredménykényszerre és a játékosok vállát nyomó teherre, az X2-ben is látunk értéket, amelyre jelenleg 1.60-as szorzón fogadhatunk a Tippmixen.

hatharom.com
Döntetlen vagy Celta Vigo
@1.60
2017-01-03;138
[2430996] 2017-01-03 19:00:00 Valencia - Celta Vigox;