Darts-vb

Brillíroztak a sztárok, megvan a második 170-es kiszálló

Phil Taylor, Michael van Gerwen és Peter Wright is 100+ pontos körátlaggal vette a nyolcaddöntős akadályt.

A csütörtök esti program a 2014-ben döntőt játszó Peter Wright és a 14. kiemelt Ian White összecsapásával vette kezdetét. Sok izgalmat nem hozott a találkozó első három felvonása, a két játékos más dimenzióban mozgott, a körátlaguk között végig 10-13 pont különbség volt Wright javára, a skót klasszis ráadásul 60 százalékkal kiszállózott, így gyakorlatilag még egy szoros szett sem alakult ki. Brékkel kezdett "Snakebite" a negyedikben is, ám itt kissé megtört a lendülete, White pedig minden mindegy alapon kezdett el játszani, zsinórban három leget nyerve sikerült szépítenie. A folytatás már kiegyenlített küzdelmet hozott, olyannyira, hogy nem tudták elvenni egymás kezdését, és mivel Wright dobhatott először a szettben, így ez a meccs végét is jelentette. Az extravagáns skót sorozatban a harmadik meccsét nyerte 100+ pontos körátlaggal (103.05).

Játssz a hatharom.com tippjátékán, és nyerj egy dartstáblát vagy hathármas pólót!

Az utolsó előtti nyolcaddöntőben a 16-szoros bajnok Phil Taylor és a 13. kiemelt Kim Huybrechts mérte össze a tudását. Két éve a belga majdnem megviccelte a stoke-i legendát, és ezt a mérkőzést is nagy elánnal kezdte. Egy 106-os kiszálló és brék után rögtön 2-0-ra húzott el. De Taylort sem kellett félteni, hamar felvette a ritmust, és kiszurkolva egy szettnyilat, megfordította az első szettet. A második felvonás is hasonló forgatókönyv szerint alakult, Huybrechts brékkel nyerte az elsőt, utána viszont az "öreg" pillanatai következtek, egy 101-es kiszállóval és további két leg behúzásával már 2-0-ra lépett meg. A rövid pihenő sem segített a belgának, a harmadik felvonásban 3-0-lal gázolt át rajta Taylor. De nem maradtunk izgalom nélkül, a negyedik szettben röpködtek a magas kiszállók, az angol 100-at (20, D20, D20) oldott meg, míg a belga 104-et. Döntő leg döntött, melyet Taylor kezdett, de hiába volt két meccsnyila, egyiket sem tudta megcsinálni, Huybrechts pedig lecsapott a kínálkozó lehetőségre és szépített. Nagyot küzdött a belga a folytatásban is és többek között egy 109-es menekülő kiszállónak köszönhetően tovább zárkózott. A hatodik felvonás öldöklő csatát hozott, Taylor nagyon jól kezdett, de két 100 feletti kiszállónál is elrontotta a meccsnyilat, majd újabb hármat hibázott el a győzelemért. Végül a nyolcadikat sikerült megdobnia, így elkerülte a döntő szettet. Huybrechts ismét elég komoly csatára kényszerítette a legendát, aki 101.37 pontos körátlaggal zárta a meccset. 

Az est zárótalálkozóján a világelső Michael van Gerwent és a nyolcaddöntőben egyedüli nem kiemeltként szereplő Darren Webstert szólították a küzdőtérre. Izgalmasan indult a mérkőzés, ugyanis 2-2-es leg állásnál első pályán négy szettnyilat puskázott el a holland, ám hiába volt ott a nyomában az angol, nem tudott élni a lehetőséggel, ötödikre pedig már megdobta a 2014-es világbajnok. A második és harmadik felvonás kevésbé alakult ilyen szorosan, Van Gerwen ugyanis tovább emelt a játéka színvonalán. Bedarálni azonban nem tudta a "Pusztító" becenévre hallgató riválisát, pedig a negyedik szettben egy 170-es kiszállót is előrántott. Webster tarsolyában is volt viszont még egy-két erős kör, ami elegendőnek bizonyult a szépítéshez. Sőt, az ötödik szettben 2-0-s vezetésre tett szert, azonban hiába dobott pazarul, a világelsőnek mindenre volt válasza, egy 11 és egy 12 nyilas leget is előhúzott, amivel végül megfordította az állást és pontot tett a meccs végére. Wrighthoz és Taylorhoz hasonlóan van Gerwen is 100+ pontos körátlaggal győzött (104.44). 

Eredmények, harmadik kör (december 29, csütörtök):
Mérkőzés Eredmény
Peter Wright (3)-Ian White (14) 4-1
Phil Taylor (4)-Kim Huybrechts (13) 4-2
Michael van Gerwen (1)-Darren Webster 4-1