Sportfogadás

Fix iksznek tűnik a nap fogadása

A csütörtöki játéknap egyetlen igazán érdekes mérkőzését két remek formában lévő angol csapat játssza.

Gyökeres változást vett az Aston Villa szezonja Roberto Di Matteo kirúgását követően. A borzalmasan gyengén kezdő birminghami csapat az edzőváltást követően sorra nyeri a mérkőzéseit, Steve Bruce-szal 12 mérkőzés alatt 24 pontot szereztek, hazai pályán pedig mindössze két pontot veszítettek, de az utolsó öt meccsüket behúzták a Villa Parkban. Most a szintén jó formában lévő Leeds United látogat Kodijáékhoz.

   
  1 x 2
Aston Villa-Leeds 2.00 3.05 3.55

A hazai pályán a ligában egyedüliként veretlen Villa számára minden pontra égető szükség van, hiszen a borzalmas rajtot követően még mindig hat egység választja el őket a hatodik, már rájátszást érő pozíciótól. A mérkőzés külön jelentőséggel bír majd a Villa sztárigazolása, Ross McCormack számára, akivel szemben óriásiak voltak az elvárások, ám ő nagyon gyengén szerepel új csapatánál. McCormack most egykori csapata ellen folytathatja vételára törlesztését.

A fényes múltú vendégek is optimistán várhatják a derbit, Garry Monk csapata az ötödik helyen áll a tabellán, hét ponttal a Villa előtt, vagyis a playoff szempontjából ez a mérkőzés különösen nagy jelentőséggel bír. A sárga-kékek utolsó hat bajnokijukból ötöt is megnyertek, jóllehet, a legyőzöttek között főleg hazai pályán találunk erősebb gárdákat.

Inkább hazaira áll a mérkőzés, de ne felejtsük el, a Leeds United a hónap elején egyszer már elkapta a Villa grabancát. Tipikusan ikszes mérkőzésnek tűnik, amely mellett az is érv lehet, hogy elég régen remizett mindkét fél.  A Tippmixpro fogadóinak 36%-a véli úgy, hogy a két jó forma kiöli majd egymást, míg a többség (44%) inkább Steve Bruce csapatát nyeretné 2-szeres szorzóért.

Érdemes lehet egyébként még megfontolni az over 2.5 gólt is 2.20-ért, hiszen a Villa meccsein a gólátlag Birminghamben és a Leedsé is idegenben közelít a 3-hoz.

[2259560] 2016-12-29 20:45:00 Aston Villa - Leedsx;
209821