Darts-vb

Barney vért izzadva, Anderson álomdarts-cal nyert

  • Cesc18

Holland győzelmet hozott a darts-világbajnokság 11. játéknapjának rangadója, míg a címvédő parádés játékkal rukkolt elő.

A 11. játéknap esti szakasza egy skót-walesi csatával kezdődött, melynek főszereplői a 2014-es döntős Peter Wright és a 30. kiemelt Jamie Lewis voltak. A mérkőzés nem hozott túl sok izgalmat, köszönhetően a skót klasszisnak, aki a körátlagát végig 100 felett tartotta és legről-legre demoralizálta a fiatal riválisát. Lewis képtelen volt a tempót tartani, összesen egy partit tudott összekaparni, ám ahhoz is 110 pontról kellett kiszállnia. Wright parádés játékkal, 103.53-as körátlaggal és 75%-os kiszállózással 4-0-ra húzta be a győzelmet és csatlakozott utolsóként a legjobb 16 mezőnyéhez.

Wright legmagasabb, 144-es kiszállója:

Játssz a hatharom.com tippjátékán, és nyerj egy dartstáblát vagy hathármas pólót!

A folytatásban már nyolcaddöntős küzdelmek következtek, a sort a címvédő Gary Anderson és a 15. kiemelt Benito van de Pas nyitotta. A holland tehetség rögtön a mérkőzés elején megráncigálta a világbajnok bajszát egy 121-es kiszállóval, de a skót klasszist sem kellett félteni, begyújtva a rakétákat 0-2-ről 3-2-re fordította meg az állást. Ugyancsak döntő leget hozott a második felvonás, melyet ismét a címvédőnek sikerült behúznia, a körátlaga pedig 114.29 ponton állt. Nem lassítottak a folytatásban sem, Benito egy 143-as kiszállóval villant, de szettet továbbra sem tudott nyerni, miután Anderson nem hibázott duplára, 9/9 állt a neve mellett három felvonást követően. A negyedik szettben sem esett a színvonal, a holland 125-ről brékelt, de hiába kezdhetett a szépítésért, Gary hat perfekt nyíllal támadott hátulról és egalizálta az eredményt. De ezzel sem törte meg van de Pas-t, aki ugyanúgy tolta tovább és egy meccsnyilat kiszurkolva, behúzta a negyedik szettet. Az ötödikben cserbenhagyták a duplák a világbajnokot, így Benito még tovább lopózott. Brutálisan ment az adok-kapok a folytatásban is, 11 nyilasra 11 nyilas volt a válasz. Egy nagyon picit lassított a holland, nem jöttek neki a kiszállók, ez pedig a meccs végét jelentette számára. Anderson a PDC vb-k történetének kilencedik legmagasabb körátlagával (107.68) győzött. 

Van de Pas 143-as kiszállója:

Forrás: PDC Hungarian Fan Club

Az est utolsó találkozóján az idei kiírás első igazán nagy rangadójára került sor, a kétszeres világbajnok Adrian Lewis az ötszörös győztes Raymond van Barnevelddel mérte össze a tudását. Az angol kezdte magasabb hőfokon az 56. összecsapásukat, többek között egy 11 nyilas legnek köszönhetően be is húzta az első szettet. Nem kellett azonban sokat várni és Barney is megérkezett a meccsbe, a második felvonást döntő legben tudta hozni. Lewis kezdett visszaesni, ugyan egy 10 nyilast előhúzott, de ez kevés volt, a hollandé lett a harmadik szett is. A negyedikben ismét döntő legre került sor, ahol Barneveldnek volt egy lehetősége 3-1-re meglépni, de ezt nem tudta kihasználni, így az angol klasszis visszajött a meccsbe és 2-2-vel mehettek el szünetre. A szusszanó után Lewis két 100 feletti kiszállóval előnybe került, Barney-t viszont ez nem különösebben hatotta meg, könnyedén hozta a hatodik szettet. A döntő felvonást a holland rögtön brékkel kezdte és ezt a meccs végéig már nem is adta ki a kezéből. Egyikük sem játszott igazán jól, Barney "csupán" 95-ös átlagot és 38%-os kiszállózást hozott, illetve nyertes szelvényt azoknak, akik velünk tartottak.

A mérkőzés egyik legszebb kiszállója:

Eredmények, második kör (december 28, szerda):
Mérkőzés Eredmény
Peter Wright (3)--Jamie Lewis (30) 4-0
Gary Anderson (2)-Benito Van de Pas (15) 4-2
Adrian Lewis (5)-Raymond van Barneveld (12) 3-4