Davis Kupa

Köves Gábor az új kapitány

Sikeres két és fél évnyi kapitányi munka és számos felejthetetlen győzelem után Kuhárszky Zoltán átadja a helyét.

A 2017. február 3-5 között Pozsonyban megrendezésre kerülő Szlovákia-Magyarország Davis Kupa összecsapáson már Köves Gábor fogja vezetni a magyar csapatot. Kuhárszky Zoltán összeférhetetlenségre hivatkozva mondott le a posztjáról. 

Kuhárszky Zoltán lemondott a kapitányi tisztségről

“Valkusz Máté személyes edzője vagyok. Képességei és jelenlegi játékereje is arra utalnak, hogy megfelelő teljesítmény mellett a jövőben is a csapatba kerülésért küzdhet. Ez számomra, mint kapitány összeférhetetlen helyzetet teremt. Nem lehetek egy személyben a csapat vezetője és az egyik potenciális csapattag edzője is. Ezzel pont azt a csapatszellemet ásnám alá, amit a csapat legfontosabb erényének tartok. Így számomra csak egy logikus döntés maradt, lemondani a kapitányi tisztségről. Nehéz szívvel döntök így, hiszen szép élményekkel ajándékozott meg engem ez a nagyszerű csapat, de kizárólag a csapat érdekében teszem.”-nyilatkozta Kuhárszky Zoltán.

Magyarország számára ismét véget ért egy Davis Kupa idény. Az év elején a csoportban maradást tűzte ki célul a Magyar Tenisz Szövetség és ismerve a többi csapat játékosállományát, ez egy bátor célkitűzésnek tűnt. Ezt a célt már az Izrael elleni győzelemmel elérték a fiúk március elején, amely nagy bravúr volt. A jövő év sem lesz könnyebb, hiszen ismételten a csoportban maradás lesz a tét, viszont ez már az új kapitánnyal.

Köves Gábor lett az új kapitány

“Köves Gábor neve nem ismeretlen a magyar tenisztársadalomban, hiszen maga is többszörös Davis Kupa csapattag volt, a Világcsoportban is játszott az ország színeiben. Úgy gondolom, hogy Gábor tapasztalata ás szakmai tudása biztosíték arra, hogy a csapat folytassa azt az utat, amit Kuhárszky Zoltánnal elkezdtek.”-mondta Richter Attila a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára.

Köves Gábor 1986-2001 között volt a Davis Kupa csapat tagja, párosban 16 mérkőzésből 10-et megnyert. Háromszoros Olimpikon (1988, 1996, 2000), kétszeres ATP torna döntős párosban, négyszeres ATP Challenger tornagyőztes párosban, edzőként dolgozott Mandula Petrával és Szávay Ágival. 2001-től az Eurosport és a Sport TV szakkommentátora.

“Nagyon megtisztelő számomra a feladat, és mindent el fogok követni, hogy a fiúkat a legjobb tudásom szerint vezessem. Szlovákiával nemrég játszottunk itthon, nem könnyű ellenfél, de úgy gondolom, hogy a fiúk már bizonyították, hogy nincs lehetetlen.”-nyilatkozta Köves Gábor az újonnan kinevezett kapitány.

Február 3-5 között Pozsonyban játszanak legjobbjaink, ám február 6-tól már a BOK (volt SYMA) csarnokban lehet szurkolni Fucsovics Marcinak, Valkusz Máténak, Balázs Attilának és az egész Davis Kupa csapatnak. Szeretettel várunk mindenkit az idei év első nemzetközi versenyére az ATP Challenger tornára. 

Forrás: huntennis.hu