Tenisz

Halálos fenyegetések a bukott fogadások miatt

A világ egyik legnagyobb adogatóját folyamatosan fenyegetik a fogadók, ezért törölte magát a közösségi oldalakról is.

Nem egyszerű a teniszezők élete, mint arról korábban egy izraeli játékos, Amir Weintraub is beszámolt, nagyon sokan keresik meg őket, hogy szándékosan bukjanak el egy-egy mérkőzést némi honoráriumért cserébe. De nem csak az ilyen megkeresésekkel kell megküzdeniük a legjobbaknak, hanem egyéni sportág lévén sokan bundázással is vádolják őket egy-egy furcsa eredményt látván. Most az ausztrál Davis Kupa-játékos, Sam Groth beszélt a nehézségekről.

"Folyamatosan egyre több megkeresést kaptam privátban és már nagyon elegem lett. Sportolunk, ez az életünk. De ahány fenyegetést kapunk, az elképesztő, ilyet még soha nem éltem át. Halálosan fenyegetnek engem, a családomat, a barátnőmet... Engem nem különösebben érdekel, de amikor már a családomat találják meg, az elfogadhatatlan. És mindezt a bukott fogadások miatt" - nyilatkozta Groth.

A 29 éves, top200-as játékos a Facebook-profilját is törölte már a fenyegetések miatt és kizárólag az ügynöke által létrehozott oldalon lehet követni őt, ami a legnépszerűbb közösségi portált illeti.