Premier League

Húzóemberei nélkül szenvedhet a Chelsea

A Manchester City viszont simázhat, a Leicesterre pedig ismét meleg percek várnak. Premier League előzetes.

Vajon Hazardék mire mennek Kanté és Diego Costa hiányában?

Papíron könnyed menet vár a Chelsea-re, hiszen a Kékek bombaformában vannak - az utolsó 11 bajnokijukat (!) megnyerték -, s ellenfelük az a Bournemouth lesz, amely együttes az utóbbi hetekben felemásan teljesít. Azonban Antonio Conte nem számíthat két kulcsemberére, nevezetes Diego Costára és N'Golo Kantéra. Hogy mit jelent ezen két játékos hiánya a hazaiaknál? Elég annyit említeni, hogy a francia kiváló szereléseivel és meglátásaival rengeteg pontot hozott a konyhára, szintúgy, mint a spanyol válogatott támadó, aki a legutóbbi három Chelsea-gólból kettőt is vállalt, ami speciel hat egységet jelentett a londoniak számára. Ahogy előbb említettük, a Bournemouth felemásan teljesít, házon kívül nem igen rúg labdába, de a déliek tavaly speciel nyerni tudtak a Stamford Bridge-en. Így pedig lehet keresnivalójuk a vörös-feketéknek, szerintünk, ha vereséget szenvednek a vendégek, az maximum egygólos lesz, vagyis a Bournemouth +2-es európai hendikepben - 1.70 @ TippmixPro - látunk fantáziát.

Két újonc, két potenciális kiesőjelölt együttes találkozik a Turf Mooron, vagyis a Burnley a Middlesbrought fogadja. A felek közül a vendégek vannak jobb passzban, azonban a bordó-kékek hazai pályán nem teljesítenek rosszul, sőt, az eddig szerzett 17 pontjukból 16-ot szereztek Burnleyben. A Boro főleg remizik házon kívül, így nem is meglepő, hogy a felek az elmúlt szezonban 1-1-es döntetlent játszottak az előző szezonban még a másodosztályban. Mivel "hatpontos" meccsről beszélünk a csapatok életében, így a tét rányomhatja bélyegét a találkozóra, így pedig véleményünk szerint nem a gólokról szól majd az ütközet. A     1,50-szeres szorzót kínál arra az eshetőségre, ha a felek maximum két gólig jutnak a hétfői ütközeten.

A Cityre könnyed menet vár a Hull otthonában.

A bajnoki címvédő Leicester együttesére ismét egy kemény mérkőzés vár, hiszen a Rókák az Everton együttesét látják vendégül. Claudio Ranieriék a Manchester City elleni parádét követően ismét szenvednek, a Bournemouthtól kikaptak, míg a Stoke ellen szerencsés körülmények között szereztek egy pontot. Azon a találkozón elveszítették Jamie Vardyt, aki kiállítottak, míg Robert Huth és Christian Fuchs megkapta ötödik sárga lapját, így ők sem játszhatnak hétfőn, szintúgy, mint Daniel Drinkwater, aki sérült. Négy alapembere nélkül pedig ismét meleg perceket élhetnek át a hazaiak, hiszen a Stolverkosok, igaz, hogy elveszítették városi rangadójukat a múlt héten, összességében az utóbbi hetekben magára talált Ronald Koeman együttese. Így pedig azon a véleményen vagyunk, hogy az Everton legalább egy pontra jó lehet - 1.49 @ TippmixPro - King Power Stadionban.

Noha a szezon előtt ezt nem gondoltuk volna, de a Swansea és a West Ham összecsapása perpillanat alsóházi rangadónak számít. A walesiek a kezdeti nehézségek után kezdik összeszedni magukat, főleg a Liberty Stadionban, ahol az utolsó két találkozójukat megnyerték. Ez is egy hozható találkozó a Hattyúk számára, hiszen, igaz, hogy a Kalapácsosok formába lendültek, azonban a londoniak házon kívül szenvednek, ráadásul temérdek hiányzójuk lesz a karácsonyi meccsen. Így pedig a Swansea minimum egy pontra rászolgálhat a találkozón, amit a statisztika is alátámaszt, hiszen a londoniak még soha nem nyertek a walesiek otthonában. A     az 1X-re 1.42-szeres pénzt fizetne ki.

A nap zárómérkőzésén a Hull City a Manchester Cityt fogadja. A Tigrisek vesszőfutása még mindig tart, a sárga-feketék legutóbbi két londoni meccsüket elbukták, így pedig visszacsúsztak az utolsó helyre. Ezzel szemben a City úgy néz ki, hogy visszatért a helyes útra, hiszen Pep Guardioláék a Watford után az Arsenal együttesét is legyőzték, vagyis üldözőbe vették a Chelsea gárdáját. A vendégek jó sorozata pedig folytatódhat, hiszen minden téren az újonc fölé nőnek, ráadásul amíg a Citynél nem nőtt a hiányzók névsora - Vincent Kompany, Sergio Agüero, Fernandinho, Fabian Delph, Pablo Zabaleta -, addig a hazaiknál már kilencre (!) duzzadt azon játékosok száma, akik ilyen vagy olyan okok miatt kénytelenek kihagyni a találkozót. Mindezek után nem kérdés számunkra, hogy az Égszínkékek behúzzák a találkozót, sőt olyannyira nem, hogy úgy véljük a vendégek legalább két találattal - 1.75 @ TippmixPro - nyerni tudnak a KC Stadionban.

A Watford-Crystal Palace, az Arsenal-West Brom és a Manchester United-Sunderland mérkőzésekkel egy korábbi cikkünkben foglalkoztunk, ha kíváncsi vagy, hogy mit várunk a találkozóktól, akkor kattints ide!

A Premier League hétfői mérkőzéseinek szorzói -    
Mérkőzés 1 X 2
Watford-Crystal Palace 2.40 3.15 2.90
Chelsea-Bournemouth 1.35 4.65 8.00
Burnley-Middlesbrough 2.80 3.00 2.55
Arsenal-West Brom 1.30 5.00 9.00
Manchester United-Sunderland 1.20 6.00 12.50
Leicester-Everton 2.45 3.25 2.75
Swansea-West Ham 2.60 3.10 2.65
Hull City-Manchester City 8.00 5.00 1.32





 

 

 

 

 

 

 

2016-12-26;47
209498