Premier League

Jön a karácsony, jönnek a szándékos lapok?

  • varin

A karácsonyi időszakban a játékosok könnyedén elintézhetnek maguk számára egy kis pihenőt.

Kétségtelenül nehéz időszak a Premier League életében a december vége, a csapatok december 26. és január 4. között háromszor is pályára lépnek. Nagyon sok külföldi edző és játékos is elmondta, hogy nagyon nehéz ebbe a miliőbe beleszokni, így egyesek valamilyen ügyes módon megpróbálhatják magukat kihúzni legalább az egyik találkozó alól. Legalábbis Howard Webb, a két éve visszavonult játékvezető ezt vetette fel nemrég.

"Nagyon sok olyan alkalom volt a karácsonyi időszakban, hogy egy játékos megkért engem, hogy adjak nekik sárga lapot.

Ezt persze mindenki titokban kezeli, ugyanis ha kiderülne, hatalmas botrány kerekedhetne belőle" - nyilatkozta a tar játékvezető. Webb azt is elárulta, ilyenkor tehetetlenek a játékvezetők, hiszen egy visszahúzással, egy labdaelrúgással vagy kisebb fegyelmezetlenséggel úgy is meg tudják szerezni a "hőn áhított" lapot, hogy durvaságot sem kell elkövetniük ezért. A visszavonult játékvezető szavait egy másik ex-spori, Steve Bennett is megerősítette, megemlítve, hogy voltak olyanok, akik a meccs előtt bementek az öltözőbe és kértek maguknak egy sárgát.

"Egyértelmű, hogy jobban szeretném inkább a karácsonyi időszakot a családommal tölteni, de elfogadom, hogy itt ez a tradíció. Ilyenkor tényleg különleges játszani, teljesen más élmény" - mondta Marcos Rojo, a Manchester United hátvédje a karácsonyi hajtással kapcsolatban.

Átlagosan arra, hogy egy játékos sárgát kap, 4-6 közötti szorzóval lehet fogadni a halványzöld irodánál. Az alábbi listából pedig az látszik, 27 játékos érintett most, akik könnyedén elintézhetik a szilveszter napi pihenőt.

A négy sárga lappal álló játékosok listája
Harry Arter, Daniel Gosling (Bournemouth); Jeffrey Hendrick, Dean Marney (Burnley); David Luiz, Nemanja Matic, Pedro (Chelsea); Damien Delaney, James Mcarthur (Crystal Palace); Jake Livermore (Hull); Dejan Lovren (Liverpool); Antonio Barragan, Adam Clayton (Middlesbrough); Fernando, Aleksandar Kolarov (Manchester City); Jan Vertonghen, Kyle Walker, Victor Wanyama (Tottenham Hotspur); Ryan Shawcross (Stoke); Lynden Gooch, Billy Jones, Steven Pienaar (Sunderland); Jodi Amat, Kyle Naughton (Swansea); Miguel Britos, Troy Deeney (Watford); Michail Antonio (West Ham)
Forrás: m4sport.hu
2016-12-26;47
2016-12-27;47
2016-12-28;47
209498