Darts-vb

Klaasen, Chizzy és Huybrechts sem hibázott

  • Cesc18

Csütörtök este három kiemelt játékos csatlakozott a legjobb 32 mezőnyéhez, és ezzel véget ért a világbajnokság első fordulója.

Csütörtökön az utolsó főtáblás mérkőzésekre került sor, az est pedig a tavalyi elődöntős Jelle Klaasen és Jeffrey de Graaf összecsapásával vette kezdetét, avagy egy holland rangadóra került sor. Klaasen rögtön a meccs elején megakarta mutatni újonc honfitársának, hogy ki az úr az Ally Pally színpadán, de a 26 éves hollandra a 121-es kiszállójával és a 12 nyilas körével sem tudott ráijeszteni, de Graaf vevő volt a minőségi játékra. Így aztán egy hatalmas adok-kapok vette kezdetét, Klaasen pedig csak döntő legben tudta megszerezni a vezetést. A szünet után alábbhagyott a lelkesedés, főleg a holland oldaláról, így 1-1-es eredménnyel vonulhattak a következő szusszanóra. A harmadik felvonásban elég idegesen játszottak mindketten, Klaasen kis híján 2-0-ról elveszítette a szettet. Végül nem így történt, az ismételt vezetés megszerzése után pedig a negyedik játszmában már nem hagyott esélyt a fiatalabb hollandnak. 

Az első szett űrdartsot hozott:

Játssz a hatharom.com tippjátékán, és nyerj egy dartstáblát vagy hathármas pólót! Már lehet tippelni a második forduló első játéknapjára (december 23.) is.

A második mérkőzésen ismét egy holland érkezett a tábla elé, méghozzá a 20. kiemelt Vincent van der Voort. Ellenfele pedig az a Max Hopp volt, aki 20 éves kora ellenére már az ötödik világbajnokságán vett részt. Két éve a második körben futottak össze, akkor a villám kezű holland 4-0-ra nyert. Hamar kiderült, hogy most ennél sokkal szorosabb meccset fognak vívni, ugyanis az első szettet Voort, a másodikat pedig Hopp nyerte. A holland meglehetősen pocsékul kiszállózott, így várható volt, hogy a folytatásban borzasztó nehéz dolga lesz. Olyannyira, hogy a szünet után a német zsinórban második szettjét húzta be, ráadásul hátsó pályáról. Nem változott a játékképe a folytatásra sem, Hopp stabilan játszott, VvdV viszont képtelen volt a kiszállókat megdobni. A vereséget követően a rutinos holland elmondta, hogy valószínűleg ez volt az utolsó versenye, a visszatérő hát problémái miatt kész visszavonulni. 

A holland-német csata után egy angol-osztrák következett, méghozzá a hetedik kiemelt Dave Chisnall és az egykori junior vb-döntős Rowby-John Rodriguez főszereplésével. Napra pontosan egy éve ugyanígy az első körben mérték össze a tudásukat, akkor Chizzy 3-0-ra tudott nyerni, ám elég szoros szetteket játszottak. Nem is indult simán az angolnak a meccs, 2-1-nél és 2-2-nél is elrontotta a kiszállót a vezetésért, Rodriguez pedig hátrányból lopta el a játszmát. A második felvonás is szoros csatát hozott, az osztráknak lehetősége nyílt 1-2-nél a brékre, de 65-re hiába hozta a kis bullt, dupla 20-ra szektort tévesztett. Chizzynek több se kellett, 120-ról azonnal büntette, így 1-1-gyel mehettek szünetre. A pihenőt követően az angol tudott előnybe kerülni, de Rodriguez nem tört meg, kiváló játékkal döntő felvonásra mentette a meccset. Az ötödik szettben elmaradt a nagy izgalom, Chisnall két 11 nyilas körrel és egy 117-es kiszállóval pillanatok alatt pontot tett a mérkőzés végére.

Chizzy varázslatos befejezése:

Az utolsó főtáblás mérkőzésen a 13. kiemelt Kim Huybrechts és az első PDC világbajnokságán résztvevő James Wilson nézett farkasszemet egymással. Nem kezdte rosszul az újonc angol a mérkőzést, de a kiszállók nem jöttek össze neki, a belga pedig 2-2-nél egy 11 nyilassal jutott vezetéshez. A folytatásban sem nagyon változott a játékképe, Huybrechts nagyon magabiztosan dobott, Wilsonnak csak apró lehetőségek adódtak, amikkel nem igazán tudott élni. A belga remek játékkal a vártnál sokkal simábban, 3-0-ra győzött.

Eredmények, első kör (december 22, csütörtök):
Mérkőzés Eredmény
Jelle Klaasen (10)-Jeffrey de Graaf 3-1
Vincent van der Voort (20)-Max Hopp 1-3
Dave Chisnall (7)-Rowby-John Rodriguez 3-2
Kim Huybrechts (13)-James Wilson 3-0
Szerinted ki nyeri a 2017-es darts vb-t?x;