Bulvár

Egy milliárdnál is többet gomboltak le a darts királyáról

  • ivan

A világbajnokságon szereplő Phil Taylor az ősszel elvált feleségétől, a különválás pedig súlyos összegekbe került a Powernek.

Fotó: thesun.co.uk

Hogy egy profi dartsjátékos mennyit tud keresni a sporttal, azt egy minapi cikkünkben próbáltuk körüljárni, a 16-szoros világbajnok Phil Taylor viszont közel 30 éves pályafutása során tetemes vagyont halmozott fel.

Az 56 éves legenda magánéletében az ősszel komoly változások következtek be, hiszen a bíróság kimondta a válását feleségétől, akivel 23 év együttlét után 2014-ben váltak el az útjaik.

Taylornak - aki önéletrajzi könyvében a legnagyobb tisztességgel és elismeréssel ír nejéről, Yvette-ről - alaposan a zsebébe kellett nyúlnia a válás miatt, ugyanis felesége közel 3,4 millió angol fonttal gombolta le.A viszonylag hosszas procedúra végén a bíróság úgy döntött, Taylornak le kell mondani a teljes nyugdíjáról valamint öt ingatlanáról, ezen felül pedig 830 ezer fontot is utalnia kellett volt feleségének. Az átadott ingatlanok között van többek között egy tenerifei villa, egy öt hálószobás családi ház Crewe-ben, és egy négy hálós lakás Newcastle-ben.

Szerinted ki nyeri a 2017-es darts vb-t?x;

Taylor és ügyvédi csapata természetesen ennél jóval szerényebb ajánlatot kínált a volt feleségnek, ám a bíró szerint mivel házasságuk elején a párnak semmije nem volt, ezért az azóta keletkezett vagyon a feleség érdeme is.

Bár Taylornak bizonyosan nem volt ínyére, hogy közel 1,3 milliárd forintnyi összegről le kellett mondani, az éhenhalás veszélye azért így sem fenyegeti. Összesen több, mint 14 ingatlannal rendelkezik, 8,2 százalékos részesedése van a PDC-ben, emellett pedig komoly bevételekre tesz szert a Phil The Power Taylor saját tulajdonú márkájából is. Előbbi 580 ezer, utóbbi 760 ezer font körüli összeget kóstál. Emellett természetesen még a darts is hoz a konyhára, így megközelítőleg  éves szinten 1 millió angol font felett keres.

A 16-szoros világbajnokot tehát aligha a pénz motiválja a világbajnokságon, sokkal nagyobb kihívásként tekinthet a holland Michael van Gerwen legyőzésére. Az első fordulót játszi könnyedséggel abszolváló Taylor a bukiknál a harmadik legnagyobb esélyesnek számít a végső győzelemre, 17. vb-elsősége kereken 10-szeres pénzt fizet jelenleg.

KI NYERI A PDC VB-T 2017-BEN?    
M. van Gerwen 1.65
G. Anderson 7.25
P. Taylor 10.00
P. Wright 10.75