NFL

Jaj neked, Patriots, jönnek Manningék!

A New York Giants 2011 után juthat rájátszásba, amennyiben ma győznek a Lincoln Financial Fielden.

Jön a mumus, New Englandben már alighanem nagyon izgulnak, pénteken ugyanis a New York Giants és Eli Manning biztosíthatja a helyét a rájátszásban. Az Óriások amennyiben legyőzik a már tét nélkül játszó Philadelphia Eaglest, legrosszabb esetben is a Wild Card-helyek egyikét megcsípik. Mondanánk, hogy ehhez az Eaglesnek is lesz néhány szava, de az elmúlt hetekben igencsak csendben voltak Doug Pederson fiai.

Jövök, Tom! JÖVÖK!!!

Az már most biztosra mondható, hogy az Eagles hiába indult neki ennek az évnek is nagy reményekkel és hiába kezdték 3-0-val a szezont, az NFC East utolsó helyén végeznek majd, negatív mérleggel. Carson Wentz az idény eleji magabiztos játékát már rég elhagyta, az ötödik hét után tíz meccsen összesen hat TD-passzt adott, a labdát viszont tizenkétszer is eladta. Ilyen előjelek mellett nemigen szól semmi sem a hazaiak mellett.

A New York Giants is távol van a meggyőző csapattól, mindössze egyszer tudtak idén legalább 12 pontot közé tenni, akkor is a Cleveland Browns volt az áldozat. Persze a szoros sikereket nem kell megmagyarázni, ráadásul a szinte biztos NFC-első Dallas Cowboys összes idei vereségét Eli Manningéknek köszönhetik a texasiak.

Fun fact: A New York Giants az utolsó nyolc rájátszásbeli találkozóját megnyerte.

Noha a közelmúlt kiütéses Eagles-sikert ígér - tavaly 27-7-re, két éve 27-0-ra gázolták le az Óriásokat Pennsylvaniában -, a Steve Spagnuolo vezette védelem az elmúlt két találkozón 13 pontot szedett csak be.

Habár az Eagles egy időzített bomba, bennük tényleg mindig ott van egy 30 szerzett pont és a kiütéses győzelem, a Giants jelenleg magasabb célokért küzd a csoportriválisnál. Most nem bravúrkodunk hendikeppel, nem is fogadunk a pontokra, maradunk az egyszerű, tiszta Giants-sikernél.

hatharom.com
New York Giants
@1.70