Kosárlabda

Az Albára könnyed, a Körmendre nehéz menet vár

A Körmend a Cmoki Minszk, míg az Alba Fehérvár a Pardubice gárdáját fogadja a FIBA Euro Cup-ban.

A fehérváriak cseh ellenfelet fogadnak szerdán. - Fotó: Simon Erika - basketballcl.com

Körmend-Cmoki Minszk

Jól mutatkozott be Gasper Potocnik a körmendi csapat kispadján, hiszen a vasi alakulat a nála jóval erősebb Nanterre otthonában mindössze tíz ponttal kapott ki múlt héten a FIBA Euro Cupban, majd azt követően Székesfehérváron, az Alba vendégeként tudott nyerni meglepetésre.

A bordó-feketékre ezúttal is kellemetlen ellenfél vár a nemzetközi kupában, hiszen a Cmoki Minszk együttesét látják vendégül. A fehéroroszok a VTB Ligában edzőnek, ahol olyan kaliberű gárdákkal mérkőznek, mint a CSZKA Moszkva, amely együttes az Euroliga címvédője, vagyis nem lehet félvállról venni a minszkieket.

"Egy nagyon jó csapat ellen játszunk szerdán, erős a keretük, viszont nincsenek olyan sokan, talán ezt kihasználhatjuk. Tapasztalt csapatról beszélünk, nehéz lesz legyőzni őket. Külső posztokon nagyon jó két amerikai játékosuk kosarazik Joyce és Gray személyében. Nagyon jól oldják meg a leválásokat és a pick and rollokat, ezen felül pedig meg kell akadályoznunk a lerohanásaikat, hiszen gyorsan váltanak védekezésből támadásba. Belső posztokon is nagyon erősek, Gagics és Milosevics képességeit is jól használják ki, minden szegmensben nehéz lesz felülmúlni őket. Egy hét elteltével már valamivel könnyebb nekem, természetesen ez sem sok idő, de valamivel jobban megismertem már a játékosaimat. Csak kis dolgokon változtattunk az utóbbi napokban. Ezután a meccs után karácsonyi szünet következik, aztán pedig mélyebben bele lehet ásni magunkat a taktikába, komolyabban gyakorolhatjuk a védekezést és a támadásokat is. Bízom benne, hogy egy nagyon jó meccset fogunk játszani szerdán, különösen azért is, mert otthon lépünk pályára és tudom, hogy nekünk vannak a legjobb drukkereink. Előttük pedig meg kell mutatnia a csapatnak a karakterét, minden energiánkat mozgósítani kell, keményen kell küzdenünk és meg akarjuk lepni a minszkieket. Mindenki készen áll a meccsre, egyik játékosom sem bajlódik sérüléssel" - mondta Gasper Potocnik, a Körmend vezetőedzője a bb1.hu-nak.

Mindezek a bukmékereknél abszolút kétesélyes a mérkőzés, egy hajszállal azonban a Minszk számít esélyesnek, hiszen a     kétesélyben a hazai sikerre 1.85-szörös, míg a vendég győzelemre 1.80-szoros pénzt fizetne ki. A fogadóiroda a hendikep határt 0,5-nél állapította meg, míg a pontok számát illetően 159,5-nél húzta meg a vonalat.

Fogadás a mérkőzés győztesére - a     szorzói
Körmend Cmoki Minszk
Tippmixpro@1.85 Tippmixpro@1.80

Alba Fehérvár-Pardubice

 

 

 

Román után cseh ellenféllel játszik ismételten hazai pályán az Alba Fehérvár együttese. A magyar csapat az elmúlt héten a Kolozsvár gárdáját győzte le kilenc ponttal, míg a vendégek 35 pontos (!) vereséget szenvedtek Franciaországban a FIBA Euro Cup második csoportkörének O-csoportjában.

Mégis közel egyforma előjelekkel várják a felek találkozót, hiszen amíg a Pardubice rangadót nyert hazájában, s második helyre jött fel ligájában, addig a fehérváriak buktak az NB I-ben, ráadásul hazai pályán, hiszen ahogy fentebb is említettük, a Körmend tudott nyerni Székesfehérváron.

"Egy erős csapat ellen játszunk, de semmiféle nyomás nincs rajtunk, hogy kötelező lenne a győzelem. Szeretnénk ugyanúgy hozzáállni a meccshez, mint az eddigiekhez, és ki akarjuk hozni a maximumot ebből a sorozatból. Legutóbb elveszítettünk hazai pályán egy rangadót, szeretnék most erre egy olyan jó reakciót látni, hogy elfelejtettük azt a vereséget. A csehek szeretnek gyors kosárlabdát játszani, elég mély a keretük, több olyan két méter körüli játékosuk is van, akik több poszton is bevethetőek, valamint rendelkeznek jó kinti dobókkal is. Mindenkire számíthatok szerdán" - mondta Branislav Dzunic, a székesfehérváriak mestere a bb1.hu-nak.

A fogadóirodák szerint, ha nem is várható könnyed magyar-siker, de az Alba Fehérvárnak áll a zászló, ugyanis a hazaikra 1.25-szörös, míg a vendégekre 3.20-szoros szorzót kínál a    . A bukméker a hendikep határt 7,5-nél állapította meg, míg a pontok számát illetően 167,5-nél húzta meg a vonalat.

Fogadás a mérkőzés győztesére - a     szorzói
Alba Fehérvár Pardubice
Tippmixpro@1.25 Tippmixpro@3.20