Férfi kézilabda

Utolsó meccsét játssza a Veszprém az évben

A 2016-os év utolsó mérkőzését vívja kedden a Telekom Veszprém, a magyar bajnok a SEHA Ligában a Zagrebet fogadja.

Nagy Lászlóéknak kötelező a győztes búcsú

Közel sem úgy sikerült az őszi szezon a BL-döntős Veszprém számára, mint ahogy azt a szurkolók elvárták volna a csapattól, Nagy Lászlóéknak ugyanis több váratlan eredmény is becsúszott. A három sorozatban való szereplés egyértelműen megterhelő a csapat számára és ez igaz még akkor is, ha az idei szezonnak egy 30 fős kerettel vágott neki a magyar bajnok. Minden sorozatot figyelembe véve összesen 6 vereséget könyvelhetett el a csapat, a legutóbbi pofont éppen a Veszprémbe látogató Zagreb osztotta ki a bakonyiaknak.

h2h
0.12.16 SEHA PPD Zagreb Telekom Veszprém 27 : 23
29.02.16 SEHA Telekom Veszprém PPD Zagreb 38 : 27
21.02.16 BL Telekom Veszprém PPD Zagreb 27 : 25
16.12.15 SEHA PPD Zagreb Telekom Veszprém 19 : 23
03.10.15 BL PPD Zagreb Telekom Veszprém 20 : 21

"Utolsó meccsünk az évben, otthon játszunk egy nagyon jó csapat ellen. Négy nap alatt megvertek minket és a Vardart is, ami mutatja, milyen jó formában vannak. Nehéz találkozóra számítok, hiszen sok meccsünk volt az elmúlt pár napban. Ez lesz a szezonbeli 40. meccsünk, és most is, ahogy mindig az a célunk, hogy nyerjünk, de nehéz lesz, mivel a játékosok teljesen kimerültek. Minden maradék energiánkra szükség lesz a győzelem érdekében" - nyilatkozta Xavi Sabaté vezetőedző a klub honlapjának.

Hendikep    
Veszprém -4,5 Zagreb +4,5
TippmixPro@1.75 TippmixPro@1.80

Sabaté szavai után talán meglepő lehet a hendikep határ, hiszen a bukmékerek 4-5 gólos különbséget várnak a felek között. Ezt alapesetben el is lehetne fogadni, azonban a spanyol mester is rámutatott, hogy így december végére tulajdonképpen teljesen elfogyott a csapat. A Veszprémnek ez lesz decemberben a 8. (!) találkozója, a sorozatterhelés pedig meglátszik az eredményeken is. Szombaton a SEHA Liga sereghajtójának otthonában a szünetben csak döntetlenre állt a Veszprém, majd végül hat góllal jobbnak bizonyult, ám az Izdivac gárdáját a Vardar például 12 góllal győzte le. A Zagreb viszont most óriási formában van, az új edzővel egyre jobban játszik a gárda, amit mutat a két topcsapat legyőzése is. Idegenben azonban azért verhető a horvát bajnok, kérdés, hogy mekkora intenzitása lesz a mai ütközetnek. Ha a zágrábiaknak sikerül egy "melós" meccsé silányítani az összecsapást, akkor meglephetik a Veszprémet, ellenkező esetben viszont ki kell ütköznie a tudásbeli különbségnek.