NB I

Új edzője van az MTK-nak - hivatalos

  • ivan
Címkék:

Közös megegyezéssel szerződést bontott az MTK Budapest és a labdarúgócsapat vezetőedzője, Teodoru Vaszilisz. A jövőben a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia korábbi vezetője, Tamási Zsolt irányítja a kék-fehér együttes szakmai munkáját.

Teodoru Vaszilisz közös megegyezéssel távozott az MTK kispadjáról / Fotó: mtkbudapest.hu

Az MTK-nak nem jött össze az őszi idény: az Európa Liga selejtezőjében egy kört tudott sikerrel venni, novemberben kiesett Magyar Kupából a Dorog ellen, az NB I-ben pedig a 11. és egyben kieső helyen tölti a téli szünetet. A gyenge eredmények után Teodoru Vaszilisz leváltása várható volt. Az idén februárban kinevezett szakember vezetésével  - minden sorozatot figyelembe véve -

az MTK 40 meccset játszott le és ezek közül mindössze 13-at nyert meg.

Az újonnan kinevezett vezetőedző 2005 óta dolgozik az MTK kötelékében, bár a klubnak adott nyilatkozatában elmondta, egyáltalán nem számított rá, hogy felkérik a nagycsapat irányítására.

"Meglepett a felkérés. Mindig remek kapcsolatot ápoltam a felnőtt gárda vezetőedzőjével, így Cikivel is. Tizenkét éve az akadémián dolgozom, így váratlanul ért, hogy ilyen ajánlat érkezik. Végül örömmel vállaltam a feladatot. Mindössze annyi kérésem volt, hogy az agárdi szakmai munkát a jövőben is felügyelhessem. A szerződésem 2017. június 30-ig szól, de benne van – a szereplés, eredményesség függvényében – opciósan további két év lehetősége" - avatott be a részletekbe Tamási Zsolt. A klub honlapja közölte az új szakmai stáb többi tagjának kilétét is, kapusedzőként Andrusch József, pályaedzőként pedig Petres Tamás segíti majd a vezetőedző munkáját. 

Az MTK legközelebb február 18-án a Budapest Honvéd ellen lép pályára tétmérkőzésen, a csapat január első napjaiban, immáron új szakmai stábbal kezdi meg a felkészülést a tavaszi idényre.

[2295520] 2017-02-18 18:00:00 MTK - Honvédx;
209575