Serie A

Érthetetlen edzőváltás van készülőben Itáliában

  • varin

Luciano Spalletti nyáron távozhat a Roma éléről, mert képtelen csapata megelőzni a Juventust.

Nem lehet irigylésre méltó az edzői poszt Rómában jelenleg. Hiába beszélünk Itália második legjobb csapatáról, a Roma évek óta képtelen megszakítani a Juventus hegemóniáját. Mivel a két fél hétvégi rangadóján ismét a torinóiak örülhettek, már-már behozhatatlannak tűnő hét pontra nőtt a Farkasok hátránya az Öreg Hölggyel szemben. A hírek szerint ezt elégelte meg Luciano Spalletti, aki nem hosszabbítaná meg a nyáron lejáró szerződését.

A tar mester állítólag úgy fogalmazott, ha képtelen legyőzni a Juventust és nem tudja megtörni a Zebrák egyeduralkodását, távozik Rómából. Ezzel kapcsolatban Umberto Gandini, a csapat vezérigazgatója annyit mondott, hogy minden a tréner kezében van. „Az, hogy kikaptunk Torinóban, nem térít le minket az utunkról. Spalletti nagyon szeretne sikeres lenni, keményen dolgozik a sikerekért, mi pedig értékeljük ezt. Várjuk az alkalmat, hogy leülhessünk vele tárgyalni”  - mondta Gandini.

Hogy a mester valóban csak első felindulásból, esetleg motiváló szándékkal mondta-e, hogy távozik, ha nem tud versenyre kelni a Juvéval, az kérdésése, mindenesetre számtalan kritika érte a Juventus elleni fiaskót követően, kiemelve, hogy teljességgel érthetetlen, miért a fiatal és rutintalan Gersont kezdette a Juventus ellen Szalaha vagy El Shaarawy helyett.

A Roma a hétközi fordulóban a Chievót látja vendégül, amely ellen zsinórban három hazai találkozót nyert meg úgy, hogy a fővárosiak gólt sem kaptak. Habár ezen a mérkőzésen masszív favoritnak számítanak Dzekóék, hiszen a     csupán 1.30-at fizet a sikerükre, a bajnoki cím már szinte lehetetlennek tűnik, itt a magyar állami bukméker 10 feletti pénzt hajlandó fizetni a csodára.

2016-12-20;55
2016-12-21;55
2016-12-22;55
211987