Premier League

Háromesélyes a liverpooli derbi

A Liverpool van jobb formában, de az Everton verhetetlen hazai pályán. PL előzetes.

Az Everton idén verhetetlen hazai pályán.

Liverpooli derbivel zárul a Premier League 17. fordulója hétfőn este, amikor is az Everton Jürgen Klopp együttesét fogadja. A felek közül az idei szezonban egyértelműen a vendégek vannak jobb passzban, amit a tabellán elfoglalt helyezések is bizonyítanak, hiszen amíg az LFC a második pozícióban áll, addig a Stolverkosok mindössze a nyolcadik helyen tanyáznak.

A Liverpool a Bournemouth és a West Ham elleni botlását a Middlesbrough magabiztos legyőzésével javította ki, Adam Lallana-ék pedig amellett, hogy 3-0-ra nyertek, kifejezetten jól játszottak, az újonc például komoly helyzetet sem tudott kialakítani. Az Everton pedig úgy tűnik, hogy felébredt Csipkerózsika-álmából, hiszen hátrányból fordított az Arsenal ellen hazai pályán. Ami végül is nem meglepő, hiszen a kék-fehérek jól szerepelnek a Goodison Parkban, idén például még veretlenek otthoni környezetükben Ronald Koemanék.

A felek egymási elleni statisztikái viszont a Vörösök fölényét mutatja, hiszen az utolsó 12 liverpooli városi derbiből az LFC ötöt tudott megnyerni, míg a maradék héten döntetlen született. Az utolsó Everton sikerig egészen 2010 októberéig kell visszalapozni a históriás könyvekbe.

Mindezek után nem meglepő, hogy a bukmékereknél a vendégek a mérkőzés esélyesei, azonban immáron tíz (!) hiányzója van Jürgen Kloppnak, így pedig bőven érheti meglepetés a gárdát, persze még így egy bivalyerős csapat tud a pályára küldeni hétfőn a német szakvezető. Azonban azzal is számolni kell, hogy az Everton csak a Goodison Parkban tud átlagon felüli teljesítményt nyújtani, így pedig mi a mindkét csapat szerez gólt - 1.60 @ TippmixPro - fogadási opcióban látunk értéket, mintsem a háromesélyes fogadásban.

A Premier League hétfői mérkőzésének szorzói -    
Mérkőzés 1 X 2
Everton-Liverpool 3.65 3.40 1.95





 

2016-12-19;47
209498